Uite ce trebuie să mănânci, pentru un bronz sănătos
Mulţi nutriţionişti spun că beta-carotenul este un catalizator al procesului de bronzare. Beta-carotenul se găsește în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie, şi este transformat în organism în retinol (vitamina A). Surse naturale de beta-caroten sunt: morcovul, spanacul, salata verde, roșiile, broccoli, pepenele galben şi dovleacul.
Printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecție împotriva radicalilor liberi, conform Agerpres. De asemenea, această protecție are un nivel mai ridicat atunci când în organism alături de beta-caroten mai există și vitaminele C și E. Sensibilitatea pielii la lumina solară poate fi ameliorată atunci când aportul nutrițional de beta-caroten este mare, mai spun specialiştii, conform agenţiei de presă.
Presa internaţională arăta în urmă cu câteva luni că dermatologii din Franța cereau autorităților interzicerea saloanelor de bronzat. Motivul: mai multe studii au scos în evidență pericolele razelor ultraviolete (UV) artificiale pentru sănătate.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.