Sănătate

Uite ce trebuie să mănânci, pentru un bronz sănătos

 

Mulţi nutriţionişti spun că beta-carotenul este un catalizator al procesului de bronzare. Beta-carotenul se găsește în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie, şi este transformat în organism în retinol (vitamina A).  Surse naturale de beta-caroten sunt: morcovul, spanacul, salata verde, roșiile, broccoli, pepenele galben şi dovleacul.
Printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecție împotriva radicalilor liberi, conform Agerpres. De asemenea, această protecție are un nivel mai ridicat atunci când în organism alături de beta-caroten mai există și vitaminele C și E. Sensibilitatea pielii la lumina solară poate fi ameliorată atunci când aportul nutrițional de beta-caroten este mare, mai spun specialiştii, conform agenţiei de presă.
Presa internaţională arăta în urmă cu câteva luni că dermatologii din Franța cereau autorităților interzicerea saloanelor de bronzat. Motivul: mai multe studii au scos în evidență pericolele razelor ultraviolete (UV) artificiale pentru sănătate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button