Sănătate

Telefoanele mobile ar putea afecta fertilitatea masculină

 

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Medical Carmel din Haifa (Israel), folosirea telefoanelor mobile mai mult de o oră pe zi ar putea afecta calitatea spermei dublând riscul de scădere a șanselor de procreare. Cercetătorii israelieni au studiat relația dintre folosirea celularului și calitatea spermei.
Ei au studiat cazurile a 106 bărbați, prin analizarea datelor demografice, a modului în care au utilizat telefonul mobil și impactului asupra calității lichidului seminal. Rezultatele au arătat că această calitate s-a redus la niveluri care puteau cauza infertilitate la bărbații care obișnuiesc să-și țină celularele la jumătate de metru distanță sau mai aproape de șliț.

47 % dintre cei care își țineau celularul în buzunarul de la pantaloni de-a lungul zilei au înregistrat niveluri anormal de scăzute în concentrația spermei. Un alt factor ce poate influența calitatea spermei este utilizarea telefonului mobil mai mult de o oră pe zi. De asemenea, cercetătorii au constat că dacă se vorbește la telefon în timp ce se încarcă bateria se dublează riscul reducerii concentrației lichidului seminal. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button