„Sunt medic în domeniul longevității și mi-am aruncat friteuza cu aer”

Un medic din Statele Unite ale Americii atenționează că friteuza nu este atât de sănătoasă pe cât se crede.
Dr. Poonam Desai, medic specializat în longevitate din New York, atrage atenția asupra riscurilor ascunse ale utilizării acestui aparat.
„Sunt medic în domeniul longevității și mi-am aruncat friteuza cu aer”, spune ea, într-un videoclip care a adunat peste 5 milioane de vizualizări.
Dr. Desai avertizează că acest mod de preparare poate produce acrilamidă – o substanță chimică potențial cancerigenă, formată atunci când alimentele bogate în amidon, precum cartofii, sunt gătite la temperaturi foarte ridicate.
Mai mult, multe friteuze cu aer conțin învelișuri antiaderente fabricate cu PFAS – compuși chimici asociați cu diferite riscuri pentru sănătate, mai ales atunci când sunt expuși la căldură înaltă. Din acest motiv, Dr. Desai recomandă evitarea completă a acestui tip de aparat.
Dacă medicul ar fi obligat să folosească o friteuză cu aer, ar alege una confecționată integral din oțel inoxidabil – și chiar și atunci, utilizarea ar fi ocazională.
„Au spus același lucru acum 40 de ani despre cuptorul cu microunde. Ciudat e că acum fiecare casă are unul”, a comentat un utilizator.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

