Studiu. Persoanele care suferă de obezitate simt mai puţin gustul alimentelor
Persoanele care suferă de obezitate simt mai puţin gustul alimentelor decât celelalte, arată un studiu realizat de cercetătorii spanioli şi publicat în revista American Journal of Clinical Nutrition.
Specialiştii au identificat şi o genă legată de perceperea gustului numită „LRRC2” şi care este corelată unor afecţiuni precum astmul sau bolile pulmonare.
„Concluziile studiului realizat pe şoareci demonstrează că inflamaţia determinată de obezitate este capabilă să distrugă papilele gustative. Persoanele cu simţul gustului diminuat au tendinţa de a consuma mai multe alimente pentru ca informaţia să ajungă suficient la creier, iar acestea să se oprească din mâncat”, a declarat Dolores Corella, cercetătoarea de la Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBEROBN) al Universităţii din Valencia.
Pe baza acestor rezultate, oamenii de ştiinţă au relevat necesitatea de a se ţine cont de capacitatea de percepţie a diferitelor gusturi de către fiecare persoană pentru a crea diete personalizate şi a preveni sau trata obezitatea.
Studiul, desfăşurat pe un grup de 381 bărbaţi şi femei, a fost elaborat în colaborare cu Human Nutrition Research Center din Boston.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.