Statistică: „Dormim cu 20% mai puţin ca acum 100 de ani“
Statisticile arată că dormim cu 20% mai puţin faţă de acum 100 de ani. 30% din populaţie se confruntă cu insomnia, iar femeile sunt de două ori mai predispuse la această tulburare a somnului decât bărbaţii, se arată într-un comunicat.
Motivele cele mai des întâlnite sunt stresul și dependenţa tot mai mare de tehnologie. „În timp, insomnia are efecte foarte grave asupra sănătăţii noastre, deoarece funcţiile neurologice nu au reuşit să se refacă în timpul somnului, vom lua în greutate şi vom suferi de stări de anxietate, pierderi frecvente de memorie şi lipsa de luciditate“, a spus Angela Nuţu (foto), vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.
Angela Nuţu e de părere că de cele mai multe ori nu reuşim să dormim din cauza stresului. „Specialiștii ne avertizează că, înainte să începem să luăm somnifere fără prescripţie, trebuie să identificăm dacă insomnia s-a instalat din cauze medicale sau psihologice, iar dacă nu putem dormi din cauză stresului, atunci există câteva metode rapide prin care ne putem relaxa şi vom putea dormi liniştiţi chiar şi 8-10 ore“, se mai arată în comunicatul semnat de Plus Communication.
Se precizează că specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză folosesc autohipnoza ca metodă prin care putem scăpa de insomnii. Printre altele, se dau următoarele sfaturi pentru cei care vor să adoarmă mai ușor:
„Cu minim 30 minute înainte de somn, nu mai utiliza telefonul, tableta, computerul sau televizorul;
Citește o carte la o lumină difuză, cum ar fi lumina veiozei;
Când vrei să dormi, închide ochii și menține atenția asupra respirației“, se mai arată în comunicat.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.