Sănătate

ŞOCANT. Cât de curate sunt de fapt mâinile tale?

  • mana2.jpg
  • mana3.jpg
  • mana4.jpg
  • mana5.jpg
  • mana6_2.jpg
 

Un britanic a făcut un experiment legat de curăţenia mâinilor şi bacterii. A încercat să răspundă la întrebarea: cât de curate sunt mâinile oamenilor, de obicei? Toţi medicii spun că spălatul pe mâini este vital pentru păstrarea sănătăţii, deoarece te fereşte de bacterii, germeni şi viruşi, cum ar fi: E.coli, salmonella, viruşii care te îmbolnăvesc de gripă etc.

Jennie Agg a testat diferite metode, de la clătitul mâinilor, până la spălatul îndelungat cu săpun, informează Daily Mail (foto). Pentru a descoperi cât de curate îi sunt apoi mâinile, a folosit o lampă UV.

„Am folosit Glo Germ, un gel care simulează cum s-ar putea vedea bacteriile pe piele. Gelul străluceşte sub lumina UV şi e folosit de infirmierele care sunt instruite să lucreze cu pacienţi bolnavi de ebola, de exemplu“, a spus Jennie Agg.  Gelul conţine particule de aceeaşi mărime ca bacteriile. Imaginile arată practic câte bacterii ar putea să rămână pe pielea ta, după ce te speli. În imagini, cu cât mai albe sunt mâinile (văzute la lumină UV) cu atât sunt mai „murdare“, iar cu cât mai întunecate sunt, cu atât sunt mai curate, arată publicaţia britanică.

Un studiu făcut de cercetători de la Michigan State University arată că cei mai mulţi oameni doar îşi umezesc mâinile, în grabă, în loc să le spele îndelung cu săpun.

Dr. Val Curtis, de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, spune că bacteriile de fecale se găsesc în mod comun pe mâinile multor oameni. „Am făcut un studiu şi am constatat că 28% dintre voluntarii studiaţi aveau astfel de bacterii pe mâini“, a spus aceasta. Cercetătorii mai arată că doar 37% dintre bărbaţi şi 61% dintre femei se spală după ce folosesc toaleta.

Explicaţii foto

1: Înainte de spălat (mâinile sunt pline de bacterii)

2. Mâini doar umezite, rapid

3.Spălatul a durat şase secunde (fără săpun)

4.Spălatul a durat şase secunde (cu săpun)

5.Spălatul a durat 15 secunde (cu săpun)

6. Spălatul a durat 30 de secunde (cu săpun)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare