Sănătate

Scandalul dezinfectanţilor. Tolontan: „SRI a știut de loturile Hexi cu probleme“

„La „Sf. Pantelimon”, rata mortalității în weekend a ajuns la 40%!“

 

Noile informaţii legate de scandalul dezinfectanţilor din spitale arată că „SRI a știut de loturile Hexi cu probleme și de licitațiile trucate în favoarea liderului mondial Anios“. Astfel, jurnaliştii de la Gazeta Sportului spun că ultimii şase miniştri ai Sănătăţii au avut pe masă informări de la SRI despre dezinfectanți și infecțiile nosocomiale, s-a aflat pe surse – totuşi, „tot în ultimii 5 ani, Spitalul SRI a făcut 63 de achiziții directe, fără licitație, de la Hexi Pharma!“.

„Practic, noi am vaccinat bacteriile“

Medicii epidemiologi au explicat cum mor pacienţii în spitalele prost dezinfectate și cum se multiplică bacteriile. „„Bacteriile tratate cu substanțe slabe capătă imunitate și o transmit generației viitoare de bacterii”, spune alt medic, de la „Sf. Pantelimon”.  Practic, noi am vaccinat bacteriile, afirmă medicul!  Doctorul susține că la secția ATI de la „Sf. Pantelimon” rata mortalității în weekend a ajuns la 40%!“, informează tolo.ro.

„În saloanele ATI sunt cele mai multe infecții nosocomiale“

Ancheta jurnalistică arată cât de rău stau lucrurile în spitalele româneşti, cu ştiinţa autorităţilor. „În sălile de ATI nu ai voie, conform legii, să folosești dezinfectanți medii, ci doar de înaltă dezinfectare. Dar, prin măsluirea avizelor, Comisia Națională Pentru Biocide dă avize pe standarde pe care dezinfectanții nu le trec în realitate! Și așa ajungem să spălăm instrumentarul de operație sau saloanele de ATI cu substanțe care nu sunt conforme. Și care nu-și fac, normal, efectul…    „Medicii știu că în saloanele ATI sunt cele mai multe infecții nosocomiale. Una dintre explicații este faptul că se folosesc dezinfectanți inferiori, care, în România, sunt clasificați drept superiori” Medic epidemiolog, sursă a SRI“, se mai arată pe tolo.ro.

Controale în Braşov

Amintim că Spitalul de Copii Braşov şi spitalul din Făgăraş apar pe lista „neagră“ cu dezinfectanţi neconformi, dată publicităţii de Ministerul Sănătăţii la presiunea opiniei publice. În 50 de spitale, din 23 de judeţe, au fost depistate probleme la dezinfectanţi.

La începutul acestui an, statistica oficială cu persoanele care au fost infectate în spitale a fost trimisă Parlamentului de către ministrul sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, ca răspuns scris la o interpelare. În Braşov, au fost 306 cazuri, în 2014. În câteva luni din anul trecut – au fost 275 de cazuri oficiale, se arată în graficul postat de Active Watch.

Sâmbăta aceasta, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., şi Direcţia de Sănătate Publică, au desfăşurat o acţiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, printre care și Spitalul de Copii din Brașov.

 

Citiţi şi:

„Tăcerea Ucide!”. Brașovenii invitați, a doua oară, să protesteze împotriva corupției din sistemul de sănătate

ALERTĂ. Brașov. Poliția și DSP, în CONTROL la Spitalul de Copii din Brașov

Update.Controale încrucişate în regim de URGENŢĂ în spitale

Brașovenii, dezinteresați de sănătatea lor. Foşti sau viitori internaţi, petrec

UPDATE. Spitalul de Copii Braşov, pe lista cu dezinfectanţi neconformi!

UPDATE. Lista spitalelor cu dezinfectanţi neconformi, în scurt timp pe site-ul Ministerului Sănătăţii


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button