Sănătate

Protest în fața CNAS din cauza cardului blocat

 

Câteva zeci de medici de familie din Bucureşti şi Ilfov s-au adunat în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Capitală, unde protestează, fiind nemulţumiţi de „funcţionarea dezastruoasă” a sistemelor informatice gestionate de CNAS. Medicii se plâng de faptul că nu pot elibera reţete de mai bine de o săptămână şi nu pot valida serviciile medicale pe care le acordă pacienţilor.
Reprezentanţii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun că sistemul nu a fost funcţional doar pe data de 3 mai, în rest, acesta funcţionează, dar cu fluctuaţii şi le solicită furnizorilor de servicii de sănătate să facă operaţiunile off-line până la remedierea totală a problemelor. Potrivit unui comunicat de presă, problemele tehnice apărute la sistemul informatic CNAS se datorează faptului că firma care se ocupa de mentenanţa acestuia a încetat colaborarea cu Casa de Asigurări.
„Circumstanţele apariţiei problemelor în funcţionarea PIAS, imediat după încetarea unui contract de mentenanţă, vor fi clarificate cu aportul unor specialiști. Totodată, CNAS se preocupă de asigurarea mentenanţei acelor componente ale PIAS care în prezent nu mai sunt acoperite contractual, iar specialiştii IT din cadrul instituţiei depun toate eforturile în vederea soluţionării disfuncționalităților apărute, acestea putând fi semnalate de furnizorii de servicii de sănătate aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate la adresa de e-mail suport.siui@casan.ro”, se arată în comunicatul de presă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button