Sănătate

Poliția Română: Atenție la medicamentele și a suplimentele alimentare contrafăcute!

Atenție la medicamentele și a suplimentele alimentare contrafăcute! Mesajul a fost transmis de Poliția Română. Aceasta, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a realizat un studiu național, care scoate în evidență amploarea fenomenului de comercializare a medicamentelor și a suplimentelor alimentare contrafăcute.

Studiul a vizat descrierea și analiza principalelor caracteristici și atitudini ale oamenilor privitoare la medicamentele și suplimentele alimentare comercializate prin intermediul internetului sau al altor surse decât cele oficiale.

De asemenea, s-a urmărit identificarea mesajelor preventive ce pot fi distribuite potențialilor consumatori pentru evitarea victimizării. Mesajele vor fi folosite în campanii de informare. S-a avut în vedere și identificarea mesajelor necesare pentru a încuraja raportarea medicamentelor și a suplimentelor contrafăcute.

Conform studiului, cei care comercializează astfel de medicamente se bazează atât pe nevoia oamenilor de a obține tratamente care sunt greu de procurat, cât și pe lipsa de resurse financiare ale acestora, promovând prețuri mai mici decât pe piața licită.

Farmaciile și plafarele sunt apreciate ca fiind surse sigure pentru achiziția de medicamente și suplimente alimentare.

26,3% dintre respondenții studiului au achiziționat medicamente sau suplimente alimentare prin intermediul internetului.

Atenție la medicamentele…

Totodată, conform studiului, 62,3% dintre persoanele chestionate au admis că nu pot sesiza diferențele dintre medicamentele acreditate și cele contrafăcute.

De asemenea, aproape jumătate dintre respondenți nu verifică ambalajul, iar mai mult de jumătate dintre aceștia nu sunt atenți la numărul autorizației de punere pe piață și nu verifică existența produsului în Nomenclatorul medicamentelor pentru uz uman.

Există anumite situații care favorizează cumpărarea de medicamente sau suplimente alimentare neconforme. Unele dintre elementele care determină această conduită țin de promovarea produselor sau de existența unui preț mai mic.

Recomandări

Poliția Română vă recomandă să cumpărați medicamente și suplimente alimentare doar de la comercianții autorizați Reclamați autorităților responsabile orice suspiciune sau neconformitate în legătură cu produsele cumpărate sau persoanele care comercializează astfel de medicamente.

Medicamentele și suplimentele alimentare neconforme pot avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră. De aceea este important să verificați elementele de siguranță ale acestora.

Fiți atenți la lotul, numărul seriei sau codul produsului, ambalajul și numărul autorizației de punere pe piață. Verificați dacă produsul se regăsește în Nomenclatorul medicamentelor pentru uz uman și cumpărați doar produsele a căror autenticitate este garantată.

Manifestați prudență atunci când achiziționați medicamente și suplimente alimentare. Cumpărați doar de la comercianți autorizați și doar de pe site-uri securizate, autentice.

Informați-vă cât mai bine, din diferite surse de încredere și consultați un medic sau un specialist înainte de a utiliza astfel de produse.

Nu subestimați riscurile la care vă expuneți atunci când utilizați astfel de medicamente sau suplimente alimentare!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
selena
7 luni în urmă

Este foarte important să fim mereu vigilenți și să ne ferim de produse contrafăcute, mai ales când vine vorba de sănătatea noastră. Printre numeroasele opțiuni disponibile pe piața medicamentelor și a suplimentelor alimentare, uneori s-ar putea să dăm peste produse… Citeşte mai mult »

Back to top button