Sănătate

Orice pacient are dreptul la o a doua opinie medicală

Orice pacient are dreptul la o a doua opinie medicală.

Potrivit Institutului Naţional de Diagnostic, în România unul din zece pacienţi primeşte un diagnostic greşit. Totodată, peste jumătate dintre pacienţii români se tem că ar putea primi un diagnostic incorect sau un plan de tratament ineficient.

Conform unui studiu realizat de olandezii de la Diagnose.me.com, second opinion reduce riscul unei erori de diagnostic cu 90%. Recent s-a lansat campania „Second Opinion Avizat, nu Improvizat” cu scopul de a informa şi de a conştientiza pacienţii din România referitor la dreptul de a cere o a doua opinie, la importanţa unui diagnostic corect şi a unui tratament corespunzător.

Rezultatele au indicat că:

• 95% dintre pacienţii nu ştiu că au dreptul legal la a doua opinie medicală

• 89% dintre pacienţi susţin că nu apelează la second opinion din respect/frică pentru medicul care a dat primul diagnostic

• 87% dintre pacienţi apelează la internet ca sursă de second opinion

• 78 % se bazează pe medicii care au dat rezultate bune în cazul familiei/al prietenilor

Second opinion din punct de vedere medical înseamnă siguranţa diagnosticului corect şi accesul la cea mai bună soluţie de tratament pe care o oferă practica medicală la nivel internaţional, precum şi accesul la servicii medicale, tehnici sau tehnologii avansate din străinătate.

Articolul integral în csid.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Nic
2 luni în urmă

Verificati activitatea doctor Cristian Draghici neurologie, care prescrie tratament cu dexametazona perfuzabila, 1L ser fiziologic cu dexametazona,in urgente minore , la spital universitar urgenta pentru persoane varstnice ,cu infarct miocardic in antecedente si simptome de infarct acut,cu raportul R pe… Citeşte mai mult »

Back to top button