Sănătate

Obiceiuri zilnice care distrug rinichii

Obiceiuri zilnice care distrug rinichii. Unele obiceiuri pe care le considerăm adesea banale pot să-şi pună amprenta asupra sănătăţii rinichilor şi să le afecteze buna funcţionare în timp. Rinichii au un rol esenţial în corp, de la eliminarea eficientă a toxinelor, producerea urinei, absorbţia mineralelor, pînă la producerea urinei şi filtrarea sîngelui.

Majoritatea organelor din corpul nostru depind de buna funcţionare a rinichilor. Potrivit specialiştilor, bolile de rinichi sînt silenţioase şi se dezvoltă în timp, fiind de preferat să faci tot ce-ţi stă în putinţă pentru a-i proteja de îmbolnăviri. Iată greşeli zilnice care distrug încet rinichii:

1. Deshidratarea. Cel mai important rol al rinichilor este acela de a filtra sîngele şi de a elimina toxinele din corp. Dacă nu consumi suficientă apă în fiecare zi, toxinele se acumulează şi rămîn în organism, afectînd activitatea tuturor organelor.

2. Excesul de sare. Chiar dacă o cantitate mică de sare este esenţială pentru întregul organism, foarte multe persoane ajung să o depăşească şi să consume zilnic prea multă sare. Acest lucru este deosebit de dăunător pe termen lung, deoarece generează o creştere a tensiunii arteriale şi o presiune foarte mare asupra rinichilor.

3. Abuzul de cafea. Excesul de cafea generează o creştere a tensiunii arteriale şi acest lucru stresează foarte mult rinichii.

4. Prea mult zahăr. Studiile arată că zahărul are un rol nociv pentru sănătatea rinichilor. Persoanele care obişnuiesc să consume zilnic băuturi carbogazoase vor prezenta proteine în urină, care este un prim semnal că rinichii nu funcţionează cum trebuie.

5. Lipsă de magneziu. O dietă bogată în fructe, legume, zarzavaturi şi verdeţuri are un rol important în menţinerea sănătăţii rinichilor. Atunci cînd corpul suferă de pe urma unor deficienţe, cum ar fi lipsa de vitamina B6 şi magneziu, există un risc mai mare de a suferi de pietre la rinichi sau de insuficienţă renală, avertizează specialiştii.

6. Exces de proteine animale. Carnea roşie şi mezelurile pot să afecteze buna funcţionare a rinichilor pe termen lung, suprasolicitînd rinichii.

7. Odihnă insuficientă. În timpul somnului, rinichii se odihnesc şi se regenerează, prin urmare trebuie să dormim suficient în fiecare noapte (7-8 ore, în funcţie de necesităţile fiecăruia).

8. Amînarea urinării. Obiceiul de a amîna mersul la toaletă determină creşterea presiunii urinei şi se pot ajunge în timp la probleme serioase precum insuficienţa renală, litiaza renală şi incontinenţa renală.

9. Consumul exagerat de alcool. Consumul frecvent de alcool şi în cantităţi mari are un impact foarte puternic pentru buna funcţionare a ficatului şi a rinichilor.

Articolul integral în eva.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button