Sănătate

O probă de carne de pui şi una de brânză de vaci, pozitive la E.coli!

 
Două probe – una de carne de pui şi alta de brânză de vaci – care au fost prelevate de inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în cazul anchetei privind îmbolnăvirile bebeluşilor din judeţul Argeş, au ieşit pozitive la E. coli.
 
„Dintre cele 194 de eşantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli, serogrupul O 26, la: 
-probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Băcău).
– probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş”, potrivit unui comunicat remis de ANSVSA.
 
Potrivit sursei citate, după confirmarea prezenţei bacteriei, inspectorii s-au deplasat la producătorul de brânză, pentru verificări, ocazie cu care au stabilit că lotul cu probleme a fost de 25 de kilograme, produs în data 22.02.2016, şi că nu se mai afla la producător ori la comercializare (cu alte cuvinte, brânza fusese vândută).
 
În cauză, s-a dispus sistarea activităţii în secţia unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situaţiei şi efectuarea dezinfecţiei în această secţie. „Dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii”, au explicat reprezentanţii ANSVSA.
 
Totodată, angajaţii fabricii vor fi examinaţi din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate şi se vor recolta probe de lapte în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.
 
Probele au fost analizate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară. 
 
„Au fost recepţionate de IISPV 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de MS: lactate – lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare”, potrivit comunicatului remis de ANSVSA. Dintre acestea, 194 au fost analizate (incluzându-le şi pe cele două care au ieşit pozitive la E. coli).
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare