Sănătate

Ministerul Sănătății, executat silit

 

La aproape șase luni de la pronunțarea sentinței, în cazul incendiului de la Maternitatea Giulești, Ministerul Sănătății nu a plătit despăgubirile părințiilor copiilor care și-au pierdut viața în nefericitul eveniment. Un executor judecătoresc se va prezenta astăzi la Ministerul Sănătății pentru a se asigura că instituția va plăti despăgubirea, în cele din urmă, cele peste patru milioane de euro.

În august 2010, patru bebeluși și-au pierdut viața într-un incediu izbucnit în incinta Maternității Giulești.

După mai bine de cinci ani de procese Curtea de Apel București a decis ca Maternitatea Giulești, asistenta Florentina Cîrstea, electricianul Gigel Oprea şi medicul Bogdan Marinescu, în solidar cu Ministerul Sănătăţii şi municipalitatea, reprezentată de primarul general, să plătească despăgubiri familiilor îndurerate de tragicul eveniment, totalizând 4.231.500 de euro.

Asistenta Florentina Cîrstea e singura care a ajuns după gratii.

Reprezentanții ministerului susțin că instituția nu are bani și nici bunuri de valoare cu care ar putea să plătească, tocmai de aceea, un executor judecătoresc vine pentru  a face el însuși evaluarea la fața locului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button