Sănătate

Mai mulţi bolnavi şi medici au urcat 13 kilometri pe munte!

  • Muntele Sperantei_foto 4_195012.jpg
  • Muntele Sperantei_foto 3_195013.jpg
  • Muntele Sperantei_foto 5_195014.jpg
  • Muntele Sperantei_foto 6_195015.jpg
  • Muntele Sperantei_foto 2_195017.jpg
  • Muntele Sperantei_Isabella Grosu_Presedinte ASPIIR-1_195018.
  • Muntele Sperantei_Prof. Univ. Dr. Mircea Diculescu_195019.jp
 

Recent s-a organizat  o expediţie montană care a avut ca scop atragerea atenţiei asupra bolilor inflamatorii intestinale şi a impactului pe care acestea îl au asupra vieţii pacienţilor. Au participat medici şi pacienţi cu boli inflamatorii intestinale. Expediţia a avut loc pe traseul Fundata – Moieciu de Sus – Coltul Zilistea – Culmea Lunga – Dealul Cremenii – Satul Cheia – Partie Biathlon Fundata, şi a fost organizată de Asociația Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) şi Clubul Român pentru Boala Crohn și Colită Ulcerativă (RCCC).

„De multe ori pacienții ajung să se simtă captivi, fiind nevoiți să folosească toaleta de până la 20 de ori pe zi; în perioadele de puseu acut al  bolii având crampe, dureri abdominale, sângerări și nevoia urgentă de a merge la toaletă. De aceea, trei pacienţi care suferă de boli inflamatorii intestinale s-au alăturat traseului montan de 13 kilometri pentru a-şi depăşi limitele şi a arăta că pot avea o viaţă cât mai apropiată de cea normală“, se arată într-un comunicat oficial.

„Bolile inflamatorii intestinale, din care fac parte boala Crohn şi rectocolita ulcero-hemoragică (colita ulcerativă), sunt afecțiuni inflamatorii cronice ale tubului digestiv. În România sunt aproximativ 10.000 de pacienţi diagnosticaţi cu boală Crohn sau colită ulcerativă, dintre care peste 1.500 sunt înregistraţi în Registrele Naţionale. La nivel european, aproximativ 3 milioane de persoane suferă de boli inflamatorii intestinale“, se mai arată în comunicat.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la persoane tinere, însă acestea pot apărea la orice vârstă.

„La ora actuală suntem extrem de îngrijoraţi de două fenomene: creşterea rapidă a cazurilor de boli inflamatorii intestinale în România şi creşterea numărului de cazuri grave care necesită tratamente agresive de la început sau chiar operaţii invalidante de la debut. Încercările de a descâlci cauzele acestor realităţi ne duc către câteva constatări importante: ele apar cu precădere la tineri, la oameni extrem de activi , la cei cu un stil de viaţă şi alimentaţie de tip occidental“, se mai arată în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button