Leguma care nu trebuie să lipsească de pe masă în sezonul rece
Iată care este leguma care nu trebuie să lipsească din meniul tău în perioada iernii. Este plină de vitamine, iar medicii o recomandă pentru reducerea tensiunii.
Pentru că ajută la reglarea digestiei, această legume se recomandă în special persoanelor care țin dietă sau care suferă de boli ale ficatului, colonului, de balonare sau care au colesterolul mărit. Se poate consuma în formă crudă, în salate sau sub formă de suc.
Este vorba despre apio. Tulpinile de apio au gust de țelină, fiind cărnoase și crocante și se pot depozita cu ușurință la frigider. Pot fi folosite în salate, în diferite combinații.
Dacă nimerești o tulpină apio mai bătrână, o poți folosi în supe-cremă.
Chiar dacă are o mulțime de proprietăți, tulpina de apio nu se recomandă oricui. Persoanele cu sensibilitate la plantele din familia Apiaceae trebuie să evite leguma, potrivit fanatik.ro.
Conform specialiștilor, apio:
-îmbunătățește sănătatea cardiovasculară
-combate inflamațiile și durerile
-susține sistemul imunitar
-menține sănătatea digestivă
-ajută la reducerea stresului oxidativ din organism.
Apio este o leguma cu un continut redus de calorii, fiind bună pentru persoanele care vor să slăbească.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.