Sănătate

INVENŢIE. Pâine VIOLET, în locul franzelei albe

 

Pâinea violet, asemănătoare ca textură celei albe, dar mult mai sănătoasă, a fost inventată de profesorul nutriţionist Zhou Weibiao, de la Universitatea Naţională din Singapore. Ingredientul special al acestui aliment sunt antocianii din orezul negru, care îi conferă pâinii o tentă violetă. Profesorul Weibiao susţine că digestia pâinii violet este cu aproximativ 20 % mai lentă, în comparaţie cu cea a pâinii albe şi că 80% din proprietăţile antioxidante ale antocianilor sunt păstrate chiar şi după prepararea pâinii la o temperatură de 200 grade Celsius. Această pâine nu este, încă, disponibilă în magazine.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button