Sănătate

FACIAS, proces împotriva Ministerului Sănătății pentru românii care au suferit în urma vaccinării antiCOVID! Peste 20.000 ar fi fost afectați

FACIAS, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului, a dus lupta cu Ministerul Justiției la un nou nivel, pentru a-i ajuta pe românii care au suferit în urma vaccinării antiCOVID-19. Potrivit FACIAS, peste 20.000 de români ar fi fost afectați în urma vaccinării anti-Covid.


„Campania «RESPECT ȘI RESPONSABILITATE» – Lupta FACIAS cu Ministerul Sănătății a ajuns în instanță: Statul, obligat să desecretizeze contractele din pandemie.
FACIAS a dat în judecată Ministerul Sănătății pentru secretomania achizițiilor din pandemie, iar mâine (n.r. astăzi), 10.11.2023, instanța a stabilit primul termen de judecată. Acțiunea face parte din campania FACIAS – RESPECT ȘI RESPONSABILITATE, venită în sprijinul românilor care au suferit ca urmare a vaccinării împotriva Covid-19.


Documentele solicitate de FACIAS sunt esențiale pentru a-i putea trage la răspundere pe cei responsabili de faptul că au ascuns posibilele reacții adverse, iar peste 20.000 de români au fost afectați în urma vaccinării anti-Covid”, au transmis reprezentanții FACIAS.

FACIAS acordă sprijin și informații persoanelor care au suferit din punct de vedere medical, moral și financiar ca urmare a vaccinării anti-COVID 19, în sensul ca acești români să aibă șansa de a primi de la responsabili despăgubiri pentru daunele suferite.
Cele mai frecvente reacții adverse raportate au fost tulburări ale sistemului nervos, tulburări musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv, tulburări cardiace și tulburări vasculare.

„FACIAS a atras atenția în repetate rânduri cu privire la lipsa de responsabilitate a Ministerului Sănătății, atât cu privire la achizițiile dubioase din pandemie, dar și în ceea ce privește reacțiile adverse pe care le-au avut românii vaccinați, păstrate la secret de reprezentanții ministerului. FACIAS a trimis mai multe solicitări pentru clarificarea situațiilor semnalate, a cerut inclusiv statului să facă publice contractele care conțineau inclusiv riscurile și care au fost secretizate ilegal, iar răspunsul Ministerului Sănătății a fost unul frapant: Contractele nu există. O sfidare a opiniei publice și mai ales a cetățenilor afectați de reacțiile vaccinului împotriva Covid-19. În aceste condiții, am dat în judecată ministerul (…)”, a explicat FACIAS.

Sesizare la DNA


Pe lângă acțiunea în instanță, FACIAS a sesizat și DNA.
„Deși în actele oficiale ale Guvernului României se arată clar existența unui număr de patru contracte semnate cu producătorii cu care Comisia Europeană a încheiat Acorduri de cumpărare, oficiali ai Ministerului Sănătății au atestat faptul că aceste contracte nu există. Astfel, negarea existenței celor patru contracte în adresa oficială trimisă FACIAS înseamnă că semnatarii adresei au dezinformat și distorsionat realitatea. De aceea, FACIAS a sesizat DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual”, au explicat reprezentanții Fundației.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button