Sănătate

Doctorul brașovean Vlad Ciurea, despre cum este sănătos să bem cafeaua

Doctorul Vlad Ciurea, originar din Brașov, a vorbit despre cum este sănătos să bem cafeaua. Potrivit acestuia, este important să ne relaxăm în timp ce o consumăm.


„Cafeaua trebuie băută. Este o plăcere, nu numai gustul, mirosul. Cafeaua este o plăcere, este relaxare. Nu putem tăia cafeaua. Trebuie să avem ore de relaxare cu cafeaua în față. Este perfectă. Cafeaua trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere: culoare, gestică, miros, timp de preparare, ce fel de cafea ne place.
Cafeaua trebuie băută dimineața, dar relaxați. Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână. Cafeaua trebuie să fie relaxare și plăcere.

A doua cafea, eu o pregătesc când încep lucrul după-amiază. Îmi face plăcere și a doua cafea”, a explicat acad. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, în exclusivitate pentru DC Medical.


La rândul său, dr. Mihail Pautov spune că oamenii se pot bucura și de până la 5 cafele pe zi. Dacă există persoane care depășesc acest număr, consecințele nu vor întârzia să apară, spune el.

„Aș vrea să vorbim despre cafea. Cafeaua este, de fapt, băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Cea mai deasă întrebare este: Câte cafele avem voie să bem pe zi?. Câte credeți? Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, este un studiu care spune că 3 cafele pe zi îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%, adică oamenii care beau 3 cafele pe zi, față de cei care nu beau deloc, mor cu 17% mai puțin.
Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi și mergem spre 6, acest număr deja ne alarmează. Ne crește riscul de face boli cardiovasculare cu 23%, care este mult”, a declarat Dr. Mihai, în cadrul emisiunii MediCool.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
2 luni în urmă

Adica aia cu 3 cafele pe zi nu mor 100%, doar 83%?

Back to top button