Sănătate

„Dentistul groazei” a fost condamnat după ce a scos mii de dinți sănătoși, pentru a le pune proteze scumpe pacienților

Un dentist din Franța, cunoscut drept dentistul groazei, a fost condamnat după ce a scos mii de dinți sănătoși, pentru a le pune proteze scumpe pacienților săi.

El ar fi scos dinți sănătoși de la 374 de pacienți, apoi le-a pus proteze scumpe. Lionel Guedj (43 de ani), cunoscut și ca „dentistul groazei”, a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare.

Tatăl său, în vârstă de 71 de ani, care i-a fost complice, a fost și el condamnat la cinci ani de pușcărie. Medicul promitea pacienților un zâmbet ca al vedetelor și a extras, în total, 4.000 de dinți sănătoși, făcând o avere din această afacere.
Lionel Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și avea în conturie bancare peste 2,2 milioane de euro. Vineri, 20 octombrie, instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei, pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii judiciare.


Lionel Guedj și-a deschis cabinetul în nordul Marsiliei în anul 2005, unde trăiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. El primea până la 70 de pacienți pe zi, iar în doar cinci ani a ajuns cel mai bine plătit dentist din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro, potrivit stirileprotv.ro.
A efectuat operațiile rapid și neglijent, iar mulți pacienți s-au plâns că protezele nu au fost făcute bine.
Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze și radiografiile.


O tânără a povestit revistei „Closer” calvarul prin care a trecut, fiindu-i extrași 18 de dinți la vârsta de 24 ani. „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc și dificultăți de mâncare. Nu mai doream să ies din casă de rușine”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button