Sănătate

De ce donarea de sânge este „cură de sănătate” pentru donator

Dr. Adina Alberts a explicat de ce donarea de sânge este „cură de sănătate” pentru donator.


„Salvând o viață cu sângele nostru, ne dăm și un refresh propriului organism”, a precizat doctorul.


„Beneficiile par mai importante la bărbați, dar și la femei după vârsta menopauzei.
O statistică publicată în Jurnalul American de Epidemiologie arată că cei care donează frecvent sânge, la 6 luni, au cu 88% mai puține șanse să sufere de un infarct miocardic. Și scade riscul de accident vascular cerebral cu 33%.
Și dacă punem în balanță apelurile disperate ale medicilor/oamenilor care au nevoie de transfuzie de sânge pentru ei sau pentru apropiații lor, cred că v-am convins ca în scurt timp să mergeți în centrele specializate și să donați”, a scris dr. Adina Alberts, pe pagina ei de Facebook.


Ea a atras și un semnal de alarmă:
„Din păcate suntem în continuare pe ultimul loc în Europa la donarea de sânge și puțini oameni știu că cei aproximativ 500 ml de sânge pe care îi donăm într-o ședință de 10 min poate salva viața a trei persoane!”.

Beneficii pentru mai multe categorii de persoane


Dr. Adina Alberts a precizat că donarea de sânge este benefică în cazul mai multor categorii de persoane.


„După cum spuneam, beneficiile pentru sănătate sunt importante. Această «reîmprospătare» a sângelui crește imunitatea organismului, capacitatea corpului uman de a lupta cu infecțiile și rezistența la traumatisme.
Donarea de sânge poate aduce beneficii de sănătate persoanelor hipertensive, celor cu risc de obezitate și hipercolesterolemie, precum și celor care au un nivel ridicat de fier în sânge, donarea de sânge fiind o opțiune foarte viabilă de tratament pentru pacienții cu hemocromatoză.
Nu în ultimul rând, donarea de sânge are un impact pozitiv pentru sănătatea noastră emoțională. (…)
Așadar haideți să-i ajutăm și pe cei mai puțin norocoși. Pentru sângele uman nu există substitut, iar viața  a mii de oameni depinde noi!
Beneficiile materiale precum tichetele de masă, ziua de concediu de la serviciu sau decontarea cheltuielilor de transport sunt nesemnificative în comparație cu bucuria de a oferi o a doua șansă la viață”, a transmis doctorul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 ani în urmă

[…] acțiune ce se desfășoară la nivelul tuturor unităților Jandarmeriei Române. 102 jandarmi au donat sânge care va salva peste 300 de […]

Back to top button