Sănătate

Criză de sânge în județul Covasna

Criză de sânge în județul Covasna…

Medicul Ruxandra Râşnoveanu, de la Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna, susține că solicitarea de sânge este din ce în ce mai mare, iar instituţia întâmpină dificultăţi în asigurarea necesarului.

„Din păcate, în ultima perioadă numărul donatorilor este insuficient faţă de cererea de sânge. Sunt foarte mulţi bolnavi, iar nevoia de sânge este din ce în ce mai mare. Întâmpinăm reale probleme în acest sens şi avem marele noroc că colaborarea dintre centrele de transfuzie este foarte bună. Ne ajutăm reciproc atât cu Braşovul, cât şi cu Harghita, ele fiind cele mai apropiate. Cel puţin în ultima lună am apelat foarte des la ajutorul colegilor din Braşov. Nu pot să spun că numărul donatorilor a scăzut, ci numărul bolnavilor a crescut.

Noi ne aşteptam ca prin creşterea valorii tichetelor să vină mai mulţi donatori. Într-adevăr, a fost un aflux foarte mare la începutul anului, chiar ne gândeam la un moment dat ce o să facem cu sângele, iar acum suntem într-un deficit extrem de mare. Deci a crescut numărul bolnavilor, iar cererea de sânge este foarte mare şi nu mai facem faţă. Este nevoie de sânge.

Noi, cât de mult am putut am făcut, pe reţelele de socializare, pe aplicaţia donatorilor am depus nenumărate mesaje. Ne bucurăm pentru această campanie venită din partea jandarmilor, pentru că este vitală pentru noi”, a declarat medicul, citat de weradio.ro.

Pentru a ajuta, aproape 20 de jandarmi au participat, zilele trecute, la o acţiune de donare de sânge care a avut loc la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe.
Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe (str. Banki Donath nr.15) aşteaptă donatori de luni până vineri între orele 8:00-12:00.
Pot dona sânge persoanele care au vârste cuprinse între 18 și 60 ani, greutate peste 55 kg, care nu au suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni și care nu se află sub tratament pentru afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice, endocrine etc.
Donatorii trebuie să evite consumul de grăsimi și băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, însă este important să se hidrateze și să consume un mic-dejun sănătos în dimineața donării. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
2 luni în urmă

Hopaaa… A crescut numărul bolnavilor? Cum mama naibii? Păi nu erau secuii protejați de doze? ,,Imunizați” la boli?

Back to top button