Sănătate
Consumul de pește previne depresia (STUDIU)
Consumul regulat de pește – mai ales din speciile bogate în Omega 3, precum sardinele, somonul, heringul, tonul și păstrăvul – ar diminua riscul de a suferi de depresie, conform cercetătorilor chinezi de la Universitatea din Qingdao.
Apariția și dezvoltarea depresiei depind în primul rând de factori personali și de mediu, însă Omega 3 din peștele gras ar avea efecte protectoare asupra organismului. Cercetătorii chinezi au trecut în revistă mai multe studii realizate pe această temă în ultimii cinci ani și au reținut aproximativ 30 dintre acestea, considerate cele mai serioase, desfășurate pe 150.000 de adulți, iar după prelucrarea datelor, au ajuns la concluzia că un consum regulat de pește gras duce la scăderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind același atât la femei, cât și la bărbați.
De menționat este că nutriționiștii recomandă în acest scop două porții de pește pe săptămână, iar măcar una dintre acestea să fie de pește gras, conform site-ului passionsante.be, care a publicat rezultatele cercetării oamenilor de știință chinezi.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.