Sănătate
Consumul de nuci favorizează scăderea colesterolului!
Includerea nucilor în regimul alimentar ar favoriza scăderea colesterolului, conform unui studiu american realizat pe un eșantion de persoane cu risc de diabet, publicat în revista BMJ Open Diabetes Research & Care.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale au supus studiului 112 persoane, pe care le-au împărţit în două grupe: una care a beneficiat de sfaturi privind nutriţia şi a urmat un regim sărac în calorii şi cealaltă care a consumat ce a dorit, fără a primi vreun sfat.
Apoi, cercetătorii le-au cerut unor persoane alese la întâmplare să consume zilnic, în plus faţă de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii).
După şase luni, cercetătorii au constatat o scădere a colesterolului rău şi a colesterolului global în cazul celor care au consumat zilnic nuci.
Specialiştii atrag atenţia, însă, că nucile nu trebuie consumate excesiv, pentru că favorizează creşterea în greutate.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.