Sănătate

Cartofii ar acţiona ca un scut împotriva cancerului la stomac (STUDIU)

 
Legumele albe (precum ţelina, conopida şi prazul) şi cartofii ar fi un scut eficient împotriva cancerului la stomac, potrivit unui studiu realizat de cercetători chinezi şi publicat de metronews.fr. Conform studiului realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Zhejiang, cartofii ar putea avea efect protector, observându-se că persoanele care-i consumă au risc cu 33% mai mic să dezvolte un astfel de cancer.
 
Cercetătorii au comparat rezultatele a 76 de studii desfășurate în Statele Unite ale Americii, Europa și Asia, fiind observate, în total, 6.316.385 persoane timp de 11 ani.  
 
„Nu ar fi indicat să ne lipsim de cartofi. Într-o alimentație echilibrată este important consumul de feculente la fiecare masă”, a afirmat Maxime Messegue, nutriţionist. 
 
Important este felul în care se gătesc cartofii. Astfel, sunt sănătoţi cei fierţi sau făcuţi la abur şi cei copţi, despre care nutriţionistul susţine că sunt „interesanți din punct de vedere nutrițional, fiindcă sunt bogați în fibre, minerale și vitamina C”.
 
Pe de altă parte, carnea industrializată, alcoolul şi alimentele bogate în sare, alături de fumat, ar constitui factori agravanţi în ceea ce priveşte cancerul la stomac.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button