Sănătate

BRAȘOV. Reclamă înșelătoare la… zahăr

 
Zahăr pe ambalajul căruia era inscripționat „100% natural” și „grad de îndulcire superior”, pentru a le induce oamenilor ideea greșită că are caracteristici speciale față de produse similare, a fost descoperit de comisarii Protecției Consumatorilor Brașov, cu ocazia unor verificări efectuate în magazine. Informația a fost furnizată, astăzi, de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în cadrul unui bilanț vizând întreaga țară.
 
Astfel, potrivit comunicatului, la nivel național au fost controlați 618 operatori economici, constatându-se abateri de la calitate, modul de etichetare și comercializare la 238 dintre ei. Pe de altă parte, din peste 433 de tone de zahăr verificate, 23 de tone nu se încadrau în normele în vigoare. Totodată, „au fost prelevate 94 eșantioane de zahăr, din care în urma determinărilor de laborator efectuate de CNIEP LAREX a rezultat că 7 eșantioane ( ~7,45 %)  nu se încadrau în prevederile legale în vigoare”, potrivit bilanțului.
 
Pentru abaterile constatate, comisarii au dat 172 de amenzi însumând peste 513.000 de lei și 78 de avertismente și au retras definitiv de la comercializare 121 kg de zahăr, pentru că aveau ambalaje deteriorate, cu scurgeri de conținut sau pentru că prezentau lipsă la cantitatea netă. În plus, în jur de 19 tone de zahăr, valorând 61.000 de lei, au fost oprite temporar de la vânzare.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button