Sănătate

BRAŞOV. Primul spital multidisciplinar sărbătoreşte cinci ani de existenţă

 

Astăzi, Spitalul Sf. Constantin din Brașov împlinește cinci ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 30.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 140.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 6.500 intervenții chirurgicale.

Spitalul Sf. Constantin, primul spital privat multidisciplinar inaugurat în Brașov, dezvoltat prin investiții private 100% românești, a reușit să atragă o echipă de medici specializați și dispuși să se dedice exclusiv acestui proiect de nivel internațional, unii dintre aceștia renunțând chiar la carierele în străinătate, contribuind astfel în mod semnificativ la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private.

În cei cinci ani de activitate Spitalul Sf. Constantin s-a poziționat în topul medicinei private românești prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate, fiind distins in 2013 cu premiul European Hand Hygiene Excellence Award, în cadrul campaniei globale a Organizației Mondiale a Sănătății „Clean Care is Safer Care”.

Dintre cele peste 30.000 de internări, mai mult de 12.500 au fost efectuate în regim de spitalizare continuă și aproape 19.000 cu spitalizare de zi, acestea din urmă fiind în mare parte tratamente oncologice. În cadrul secţiei de chirurgie generală au fost efectuate peste 3.500 intervenţii, 40% dintre ele fiind cazuri oncologice, peste 350 de operații de chirurgia obezității, 20 de tipuri de intervenţii în premieră în Braşov, 13 tipuri de intervenţii în premieră pentru România.

Aniversare în beneficiul pacienţilor

La aniversare Spitalul Sf. Constantin va lansa în perioada următoare cinci programe gratuite de prevenție adresate anumitor categorii de afecțiuni. Primele două programe care vor începe din luna martie sunt programele de screening pentru urologie și gastroenterologie.
Cele două programe, care vor include fiecare câte 100 de pacienți, se vor întinde pe mai multe luni. Screeningul pentru cancerul de prostată se adresează persoanelor de sex masculin, cu vârsta peste 45 de ani sau cu antecedente de cancer de prostată în familie. Etapele acestuia presupun în primă fază recoltarea unor analize de sânge, inclusiv antigenul PSA, ce pot fi efectuate pe bază de programare. După efectuarea analizelor de sânge, pacienții vor fi programați pentru consult urologic și ecografie, efectuate tot gratuit.
Cel de-al doilea program, al secției de gastroenterologie, se adresează persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, ce vor efectua gratuit, pe bază de programare, o consultație la cabinetul de gastroenterologie, o colonoscopie la indicație și un set de analize de sânge. Pacienții aflați în grupele de risc se pot programa la Call-Center 0268300300.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare