Sănătate

BRAȘOV. Penurie de vaccin împotriva TBC în maternități

 

Vaccinul BCG, administrat nou-născuţilor în maternităţi pentru a-i proteja de TBC, lipsește și de la Braşov. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Gabriela Bularca, la sfârşitul lunii trecute mai existau 180 de doze de vaccin BCG, în condițiile în care numai la Maternitatea Brașov sunt aduși pe lume circa 200 de copii lunar. „140 de doze erau în teritoriu, 40 în stocul nostru. Raportările se fac la fiecare sfârşit de lună, anunțându-se câţi au fost vaccinaţi. Copiii care nu au fost vaccinaţi din lipsă de doze vor fi imunizaţi atunci când vor veni acestea, părinţii lor fiind anunțai să-i aducă la Maternitate”, a explicat Gabriela Bularca. În cazul comunităţilor defavorizate, se va apela la mediatorii sanitari pentru ca părinţii să fie informaţi şi să-şi ducă micuţii la vaccinat.
Deocamdată, DSP nu are nici o informaţie privind data exactă când va fi livrată o cantitate suficientă, mai ales că situația este aceeași prin aproape toată țara. „În 13 octombrie, Ministerul Sănătăţii comunica faptul că vor ajunge în maternităţi în trei săptămâni. Deci mai așteptăm”, a mai spus Gabriela Bularca.
Reprezentanţii Maternităţii Braşov nu au putut fi contactaţi pentru a da mai multe detalii despre câte nașteri au fost în ultima perioadă și câți bebeluși au plecat fără să fie imunizați față de tuberculoza pulmonară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button