Sănătate

Braşov. Lacunele legislației ANTI-FUMAT. Persoana care sesizează încălcarea legii trebuie să se constituie martor

 

Dacă până în momentul de față, numai instituțiile subordonate Ministerului Sănătății și Protecției Consumatorilor erau obligate să vegheze asupra respectării noilor prevederi anti-fumat, ieri, lista a fost completată cu alte cinci instituții care vor supraveghea aplicarea noii legislații.

Poliția Locală, Poliția Națională, Poliția de Frontieră, ISU și Jandarmeria au fost incluse pe lista instituțiilor abilitate să „vâneze” vicioșii care fumează în spațiile publice închise.

Lacunele legislației anti-fumat

Deși nu există, încă, o normă legală care să arate cu exactitate cum se face proba faptului că legislația anti-fumat a fost încălcată, cetățenii nemulțumiți pot sesiza încălcarea legii atât la numărul de telefon al Poliției Locale, diferit pentru fiecare județ, cât și la numărul unic de urgență 112.

„Sesizări se poate face, dar, vă dați seama, că în acel moment mie îmi trebuie martorul, persoana care a sesizat acest fapt. Un jandarm nu poate să probeze în momentul în care vine la fața locului și acea persoană nu mai fumează. Persoana care apelează numărul unic de urgență trebuie să se constituie martor pentru a putea sancționa persoana care a fumat, pentru că nimeni nu va recunoaște că a fumat o țigară într-un loc interzis, pentru a fi sancționat”, a explicat Adi Stoian, purtător de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. Ce va urma după ultima țigară fumată în localuri?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button