BRAŞOV. Groapa de deşeuri industriale a fostei Uzine Tractorul va fi închisă acum din banii municipalităţii
Zilele trecute, mai exact în 10 ianuarie, a fost emisă autorizaţia de construire cu numărul 24, pentru închiderea rampei de deşeuri industriale nepericuloase de pe strada Ciobanului, în Timiş-Triaj, iar după aprobarea bugetului de stat, va fi lansată licitaţia pentru achiziţia lucrărilor.
Toată lucrarea ar costa 31.612.812 de lei, fără TVA. Durata de implementare a proiectului fiind stabilită la trei ani.
„La începutul acestei luni a fost emisă această autorizaţie pentru închiderea rampei şi pregătirea documentaţiei necesare în vederea lansării licitaţiei pentru realizarea lucrărilor. Până în momentul de faţă, singurele fonduri certe care vor fi alocate pentru aceste lucrări sunt cele din bugetul local. Acest lucru nu înseamnă că nu vom încerca să atragem şi alte tipuri de fonduri, cum ar fi cele guvernamentale, mai ales dacă ţinem cont de faptul că aceste deşeuri au fost produse, în mare parte, de fost fabrică Tractorul, pe care statul român a vândut-o la un moment dat, fără a transmite cumpărătorului şi toate obligaţiile care fi trebuit asumate de proprietar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Conform proiectului Tehnic elaborat de o firmă din Bucureşti, va fi executat un sistem de impermeabilizare a suprafeţei ca protecţie de durată şi constantă împotriva formării de mirosuri şi praf, împrăştierii de către vânt a deşeurilor uşoare gen hârtie şi plastic, pătrunderea apei din precipitaţii în corpul depozitului, scurgerea polunaţilor în apa subterană, migrării gazului în atmosferă, apariţiei incendiilor de depozitare, deteriorării stratului de vegetaţie de la suprafţă din cauza gazului de depozit, înmulţirii păsărilor şi altor animale.
„Astfel trebuie să se realizeze integrarea zonei depozitului în peisajul înconjurător. Întregul sistem de impermeabilizare trebuie să prezinte o construcţie adecvată fiecărei clase de depozit şi să prezinte anumite caracteristici. Soluţia tehnică analizată este aceea de închidere a depozitului de deşeuri prin impermeabilizarea suprafeţei acestuia în urma profilării depozitului astfel încât suprafaţa finală ocupată să fie profilată corespunzător”, este specificat în proiectul tehnic.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.