BRAŞOV. Felicitări de Crăciun pentru Spitalul Clinic de Copii
Clubul Rotary Brașov desfășoară în această perioadă o nouă suită de acţiuni din cadrul proiectului „Împreună Dăruim”, prin intermediul căruia sunt strânse fonduri destinate modernizarii Sectiei de Sterilizare de la Spitalul Clinic de Copii Brașov. Clubul a demarat această acțiune destinată publicului larg, prin care vizează sensibilizarea și mobilizarea opiniei publice în sprijinul Spitalului. Spitalul Clinic de Copii Brașov utilizează în acest moment autoclave pentru sterilizare de generație foarte veche, uzate, care nu garantează un act medical adaptat necesităţilor actuale.
În luna decembrie, membrii Clubului Rotary și voluntarii Fundației Spitalului Clinic de Copii vor fi prezenți la Coresi Shopping Resort pentru o acțiune de informare și strângere de fonduri „Împreună Dăruim” de Crăciun. În zilele de 15, 16, 17, 18 și 21, 22, 23 decembrie, între orele 13.00–21.00, aceștia vor desfășura ateliere de confecționat felicitări de Crăciun la Șezătoare. Participarea implică o donație de 5 lei, sumă care va fi exclusiv destinată modernizarii secţiei de sterilizare. De asemenea, toți cei care doresc să susțină cauza vor putea primi, în schimbul unei donații minime de 15 lei, cadouri speciale confecționate chiar de micuții pacienți ai spitalului. „Le propunem braşovenilor să doneze pentru cadouri cu suflet şi cu mesaj. Nu doar un simplu cadou, ci unul prin care ajută la salvarea vieţii unui copil. Ştiu că toata lumea caută cadoul perfect, iar noi credem că acesta poate fi: o mică operă de artă, realizată cu multa migală şi atenţie de copiii internaţi. Un adevărat simbol de Crăciun, un simbol al speranţei şi bucurie”, a spus Oana Bodea, preşedinte Club Rotary Braşov.
Clubul Rotary Braşov a lansat la începutul lui septembrie Campania „Împreună Dăruim”. Proiectul propus este unul unic în România, întrucât investiția de 100.000 de euro urmează să pună bazele unei stații de sterilizare moderne, după model britanic. În Spitalul Clinic de Copii Brașov se raportează anual 33.000 de prezentări în Unitatea de Primire Urgențe, 12.000 de consultații în ambulator și 5.000 de internări de zi pentru urmărirea bolilor cronice.
„O secție de sterilizare performantă ar însemna reducerea riscului infecțiilor nosocomiale, dar și creșterea încrederii tuturor pacienților într-un spital în care se lucrează la cele mai înalte standarde de profesionalism și calitate”, mai spun iniţiatorii campaniei.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.