Sănătate

BRAŞOV. „Dosarele X” în cazul fetiţei cu SHU

 

Potrivit unui comunicat emis astăzi de Ministerul Sănătăţii, starea fetiţei din Braşov, internate la Spitalul Marie Curie din Bucureşti cu sindrom hemolitic uremic (SHU) se îmbunătăţeşte. Astăzi copila a fost supusă unui examen computer tomograf, iar medicii spun că din punct de vedere neurologic prezintă o stare de sănătate mult ameliorată. „Astăzi, 24 martie 2016,  în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie», mai sunt internați trei copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform informațiilor transmise de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății. Toți cei trei copii primesc tratament de specialitate  în secția de nefrologie. Copilul din Brașov prezintă o stare de sănătate mult ameliorată din punct de vedere neurologic, iar copilului din Fetești i se va întrerupe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală. Starea de sănătate a celor trei copii este în evoluție favorabilă”, se arată în comunicatul MS, care continuă cu aceleaşi  sfaturi de prevenţie privind alimentaţia adresate părinţilor cu copii mici.

Asta, în condiţiile în care conducerea Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, care a finalizat de marţi analizele la apa şi alimentele găsite la bunica fetiţei le-a exclus pe acestea din urmă dintre
cauzele posibile ale îmbolnăvirii. Şi apa din reţeaua potabilă a comunelor Sânpetru (unde are domiciliul stabil copilul, la părinţii săi) şi Prejmer (unde stă bunica) este potabilă. În schimb, în carafa de tip decantor folosită de părinţii fetiţei, apa a avut depăşiri microbiologice la bacilii coliformi.

Între timp şi analizele făcute de Direcţia de Sănătate Publică din Braşov au fost finalizate. Şi de această dată medicii spun că rezultatele au ieşit negative, testele de sanitaţie şi de coprocultură neindicând nici un fel de problemă. „Au fost prelevate de la locuinţă teste de sanitaţie de pe diverse suprafeţe, inclusiv de pe mâinile mămicii. S-au luat coproculturi atât de la mamă, cât şi de la bunică şi a mai fost luată o probă de apă. Rezultatele sunt negative, astfel încât alerta a fost ridicată”, a precizat Camelia Defta, director adjunct al DSP Braşov.

Ca şi în cazul celor 30 de copii de la două şcoli din Braşov şi Codlea, a căror stare de rău a fost pusă pe seama programului „Cornul şi laptele”, dar analizele nu az confirmat suspiciunea, se conturează un nou mister, de „Dosarele X”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare