Sănătate

BRAȘOV. Ce a descoperit comisia de medici voluntari după consultul a peste 1.000 de copii din mai multe școli din județ?!

 

Cu un an în urmă, Comisia de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Braşov a iniţiat un proiect prin care, în urma unui parteneriat încheiat cu Inspectoratul Şcolar şi Spitalul de Copii Braşov, să fie constituită o comisie formată din medici de diverse specialităţi, voluntari, care să meargă din şcoală în şcoală, mai ales din mediul rural al judeţului, şi să ofere consultaţii clinice primare elevilor din clasele 0-IV. Ideea inițiatorilor a fost de a identifica eventualele probleme de natură medicală la copii, precum miopia, strabismul, scolioza, obezitatea, care poate nu au fost observate la timp de părinţi. 

Andrrei Kadas, consilier județean și președintele Comisiei de sănătate, a susținut joi o conferință de presă la sediul PNL Brașov, deoarece este și membru al acestui partid, și a anunțat rezultatele acestei acțiuni derulate de peste 20 de medici voluntari, pe parcursul unui an școlar.

Astfel, în cele nouă unități școlare din județ, printre care patru în municipiul Brașov, au fost consultați 1.043 de copii, cam o treime dintre aceștia prezentându-se ulterior, pe baza recomandărilor făcute de medicii specialiști, la Spitalul de Copii Brașov pentru stabilirea unui diagnostic ferm și tratament pentru afecțiunile care le-au fost depistate. 

„S-a dovedit un proiect bun, viabil pentru prevenție, fiind descoperiți mulți copii cu probleme dintre cele vizate de medicii specialiști. Ca urmare, programul va fi continuat, dar începând cu prima săptămână a lunii decembrie, chiar dacă școala a început deja. Acțiunea este pentru copii și nu ne-am dorit să fie politizată, având în vedere că ne aflăm în perioada de campanie electorală pentru prezidențiale, iar inițiativa este a Comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov”, a precizat Kadas. 

Sursa citată a enumerat câteva dintre afecțiunile cu care au fost descoperiți mare parte dintre minorii cconsultați: strabism, rahitism, obezitate, probleme endocrinologice și la coloana vertebrală, platfus sau probleme în zona genitală la băieți de 9-10 ani, lucru despre care părinții nu-și dăduseră seama și necesitau investigații de specialitate. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button