Sănătate

BRAŞOV. Când termoterapia poate fi o alternativă la tratamentele clasice?

 

În urma unei experienţe personale privind propria sănătate, după dureri constante o perioadă lungă de timp la nivelul coloanei vertebrale, fără rezultate notabile prin tratamente medicamentoase, Ioan Papară din Braşov a apelat la o metodă alternativă, mult apreciată şi aplicată de popoarele asiatice: termoterapia.

Pentru că l-a ajutat să se vindece, după cum susţine braşoveanul, acum încearcă să-i ajute, la rândul său, prin aceeaşi metodă, pe alţii aflaţi în suferinţă. Aşa că şi-a deschis un salon de termomasaj.

„Am suferit vreo 25 de ani de spondiloză lombară si cervicală. Mă durea spatele mai tot timpul. Nu mai puteam merge un kilometru pe jos. Mă durea umărul stâng, mi se umflau picioarele… Vreo nouă ani, m-a durut capul aproape continuu. Amețeam, uneori chiar stând în pat. Mă balonam, aveam eructații, multe ore pe zi. Nu dormeam din cauza durerilor. După ce m-am documentat, în aprilie 2010 am făcut prima ședință de termoterapie. Au urmat alte câteva, care m-au convins de eficienţa tratamentului. Acum mă consider un om sănătos, aşa că am vrut să împărtăşesc şi altor pacienţi această experienţă benefică. Acum, am o nouă bucurie, atunci când văd că oamenii suferinzi, aşa cum eram eu odată, ies din salonul de termoterapie cu zâmbetul pe buze”, ne-a spus Papară.

Căldura binefăcătoare

Am încercat să aflăm în ce constă această terapie prin căldură.
„Căldura acționează benefic asupra țesuturilor moi: mușchi, tendoane, ligamente. În cazul unei leziuni la nivelul acestora, semnalele dureroase sunt transmise către creier. Când este aplicată căldura la locul durerii, sunt stimulați receptorii de la nivelul pielii, iar către creier se transmite semnalul de cald. Astfel, durerea este redusă. În plus, la nivel local, căldura provoacă vasodilatație, proces care asupra unei zone dureroase sau afectate de rigiditate are efecte pozitive, în primul rând prin îmbunătățirea circulației sangvine”, ne-a explicat terapeutul, care personal foloseşte ca „instrumente” jadul, turmalina şi infraroşii.

„De fapt, vorbim de o continuare a cristaloterapiei practricată de chinezi, cu mii de ani in urmă. Nou în termoterapie este fapul că aceste două cristale, jadul şi turmalina, se încălzesc cu raze infraroşii şi le potenţează de câteva ori mai mult efectele curative. În opinia mea, este un sistem avansat de sănătate, modern, eficient, ieftin, comod, folosit deja în multe ţări occidentale, atât la domiciliu, cât şi în spitale”, a continuat Papară.

Ce boli pot fi tratate

Fără a ignora tratamentele clasice, recomandate de medici, foarte important este faptul că prin termoterapie se acţionează pe întreg organismul, după cum ne-a spus Ioan Papară: „Terapia se adresează în special efecţiunilor coloanei, a articulatiilor, de umeri, mâini, picioare, durerilor de cap, ameţeli, inflamații ale gâtului, alergiilor. De asemenea, această terapie este recomandată şi în astm, bronșite, ulcer, gastrită, colite, balonări, constipaţii hemoroizi, dar şi în boli ale prostatei, impotenta, chisturi ovariene, fibrom, infertilitate. Foarte important este şi faptul că detoxifică, echilibrează metabolismul şi întărește imunitatea”.

Rolul pietrelor regale

Jadul este o piatră, cunoscută omului de peste 7.000 de ani. În China poartă denumirea de „piatră regală”. Conform măsurătorilor știintifice moderne, a spus terapeutul, jadul în sine conține o arie largă de elemente (silicaţi de minerale) precum zinc, fier, cupru, magneziu, cobalt, selenium, titan, calciu, potasiu, sodiu etc.

Turmalina este o piatră semipretioasă despre care se crede că are efecte terapeutice extraordinare, ce conţine în structura ei 24 de minerale din tabelul lui Mendeleev. Piatra de turmalină produce ioni negativi, purifică aerul și apa, este un sterilizator extrem de eficient si produce raze infraroșii. Medicina se foloseste de infraroșii de mulți ani, în tratarea întinderilor, durerilor de articulații, infecțiilor sinusurilor, afecțiunilor ovariene. Razele infraroșii ajută in creșterea numărului de celule albe din sânge.

Dar, care este tehnica? Ne spune tot terapeutul braşovean: „Ne așezăm comod cu spatele pe patul special, prevăzut cu un mecanism care mişcă rolele pe toată lungimea corpului, de la călcâie până la cap. Are şi două proiectoare calde. Le așezăm cu mâna oriunde ne doare. O şedinţă durează 40 de minute, iar ca număr necesar, depinde de mai mulți factori: vechimea bolii, vârsta, reacţia organismului. Uneori sunt de ajuns două-trei şedinţe, în alte cazuri rezultatele apar după 10 şedinţe. Merită încercat, mai ales dacă eficienţa a fost redusă în tratamentele clasice”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button