Sănătate

BRAȘOV. Alergați sau nu, dar dați un leu pentru „Spitalul Copiilor”

 

Cum a venit primăvara, cum se reiau acțiunile caritabile asociate unor ieșiri în aer liber. Organizatoarea de la Brașov a evenimentului „Alerg pentru spitalul copiilor”, inițiat de Asociația 1leu.org, s-a schimbat, dar continuă bătălia pentru un vis numit primul spital de hematologie și oncologie pediatrică. Cei care vor să alerge sau doar să susțină prin prezența lor cauza sunt așteptați astăzi, începând cu ora 10.00, pe Aleea de sub Tâmpa, lângă Bastionul Țesătorilor, unde are loc o nouă alergare pentru Spitalul Copiilor (bolnavi de cancer sau leucemie). Chiar dacă va ploua, acțiunea nu se contramandează. „Alergăm pentru «Spitalul copiilor». Ploaia se opreşte, cancerul nu”.

Vă reamintim că nu există o distanță sau un timp impus, nefiind o cursă propriu-zisă, se aleargă de la Bastionul Țesătorilor spre cel al Postăvarilor și înapoi, nici măcar nu este obligatoriu să alergați, este suficient să donați, chiar și numai 1 leu. „Nu este vorba despre un concurs, ci despre o alergare simbolică, ce are ca scop strângerea de fonduri pentru spital, nu există limită de distanță sau de timp. Ținând cont de scopul acestei acțiuni, dar și de faptul că suntem diferiți, cu preocupări și așteptări diferite, propunem două trasee, pentru ca fiecare participant să se simtă confortabil susținând acest proiect:
– traseul pentru cei care vor să alerge simbolic pentru a susţine cauza (0.8 km);
– traseul pentru alergătorii amatori/ profesioniști sau practicanți de alt sport, care doresc să îmbine plăcerea unei alergări cu posibilitatea de a strânge fonduri pentru spitalul copiilor (2-3 km)”, spun organizatorii.

Fiindcă cifrele dau fiori: în fiecare săptămână în România sunt diagnosticaţi cu cancer şase copii. Doi dintre ei mor în mai puţin de trei ani de la începerea tratamentului. Anual 400 de copii bolnavi de cancer mor. Diagnosticaţi prea târziu, siliţi să întrerupă tratamentele, lipsiţi de mijloace. România este singura ţară din Europa în care registrul cancerului infantil a fost realizat de fundaţii nonguvernamentale, iar registrul pentru boli cronice şi rare este doar o denumire a ceva… inexistent.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button