Asalt de copii cu viroze respiratorii. Unde să-i duceți când e plin la UPU
Asalt de copii cu viroze respiratorii. Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline. Pentru a le dgreva, Ministerul Sănătății a înființat 59 de centre de evaluare pediatrică. Două dintre ele sunt la Brașov. Lista completă e aici.
Două centre de evaluare pediatrică în cazul virozelor respiratorii sunt în judeţul Braşov, din cele 59 anunţate de Ministerul Sănătăţii în toată ţara. Pentru a uşura accesul la asistenţă medicală pentru copii şi pentru a reduce aglomeraţia şi timpul de aşteptare în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU).
Datele de contact ale centrelor
Un centru este la Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov, care are două puncte deschise: unul la spital TBC Stejeriș. Altul, pe str. Mihai Viteazul (Spitalul de Boli Infecţioase). La ambele programul este între orele 8.00 – 11.00. Doar că de miercuri până vineri la TBC, de luni până vineri la Infecţioase.
Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov, punctul de la Spitalul TBC, date de contact: Aleea Dealul Spirii nr. 12, pavilion 2, telefon 0723 640 693, dr.melicianutatiana@yahoo.com.
Pentru cel de la Infecțioase: Strada Mihai Viteazul nr. 9, telefon 0268422474 int. 143, statistica@sbibv.ro.
Al doilea centru este la Spitalul Municipal din Săcele, care are program non-stop. E situat pe Strada Oituz nr. 54, telefon 0368 005 356, registratura@spitalulmunicipalsacele.ro.
Nu orice simptom necesită prezentarea la Urgențe
Asalt de copii cu viroze respiratorii. Ministerul Sănătăţii le reaminteşte părinţilor că nu orice simptom de viroză respiratorie necesită prezentarea la UPU:
„Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluaţi clinic de către medicul de familie şi, după caz, clinic, imagistic şi biologic de medicii specialişti din centrele de evaluare. Acestea au spaţii special destinate, cu circuite funcţionale corespunzătoare. Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumaţi de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.
Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcţionaţi de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU)”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Gata, a disparut lucovidul? Nu cred. Pai cine mai baga-n corp dozele lui faitar, moderna, zeneca si johnson? Cum mai fac aia profituri, nete, de miliarde. Oricum, aia care, un-doi, fug cu bitongul la spital sigur apartin speciei care s-a… Citeşte mai mult »