Sănătate

Ambasadorul SUA militează pentru prevenirea cancerului mamar şi de col uterin

 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a vorbit în deschiderea celui de-al VII-lea Summit de cancer mamar și de col uterin, organizat la Palatul Parlamentului. Acesta a spus că încurajează Ministerul Sănătății să ofere gratuit femeilor metode de detectare precoce a cancerului.

„Detectarea precoce și metodele de screening pot preveni cancerul prin detectarea leziunilor și tratarea acestora înainte ca ele să devină canceroase. România a recunoscut acest fapt prin Strategia Națională pentru Sănătate 2014-2020 și dl ministru a discutat o serie de măsuri pentru a preveni și pentru detectarea precoce a cancerului. Aș vrea să încurajez în continuare Ministerul Sănătății să facă metodele de detectare precoce a cancerului disponibile fără plată pentru toate femeile. Este important să se popularizeze formele de prevenire a cancerului printr-un stil de viață sănătos, dietă adecvată, limitarea expunerii la soare, limitarea consumului de tutun și alcool. (…) Aceste lucruri trebuie învățate de către cei tineri și de către copii”, a spus, azi, ambasadorul SUA în România, conform Agerpres.

Hans Klemm a precizat că în fiecare an 700.000 de femei mor din cauza acestei boli, mai arată agenţia de presă. Ambasadorul american a arătat că trebuie făcut mai mult pentru a spori gradul de prevenire a cancerului. „Am avut membri (de familie — n.r.) care au fost afectați de aceste boli și îmi amintesc că acum 20 de ani o prietenă foarte apropiată mie a murit de cancer de sân la o vârstă foarte timpurie“, a mai spus Hans Klemm.

Cel de-al VII-ea Summit de cancer mamar și de col uterin are loc joi și vineri în București.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button