Alimentele care ne pot face corpul să miroasă urât

Alimentele care ne pot face corpul să miroasă urât…
Anumite alimente pot cauza miros corporal neplăcut, din cauza compușilor eliberați în timpul digestiei și metabolismului.
Alimentele care conțin sulf se numără printre acestea (broccoli, varza de Bruxelles, varza și conopida). Compușii de sulf conținuți în aceste legume pot fi descompuși în timpul digestiei, eliberând gaze cu miros înțepător, cum ar fi hidrogenul sulfurat. Aceste gaze pot fi absorbite în fluxul sanguin și, în cele din urmă, eliberate prin transpirație și respirație, rezultând un miros distinct și uneori neplăcut.
Și carnea roșie poate cauza miros neplăcut, după cum notează stiripesurse.ro. Digestia cărnii roșii produce subproduse de aminoacizi, inclusiv diverși compuși care conțin sulf. Și descompunerea grăsimilor din carnea roșie poate elibera anumiți compuși mirositori.
Și condimentele și alimentele parfumate pot afecta mirosul corporal. Usturoiul și ceapa, de exemplu, conțin compuși de sulf care sunt absorbiți în fluxul sanguin și excretați prin transpirație și respirație, provocând un miros caracteristic.
Poate nu știați, dar și peștele, în special cel gras, precum somonul și macroul, conține acizi grași omega-3, care pot contribui la apariția mirosului corporal.
Nu doar unele alimente, ci și băuturile alcoolice pot provoca o creștere a mirosului corporal, din cauza efectelor sale asupra ficatului și a modului în care este metabolizat.
Factorii genetici joacă un rol în modul în care corpul nostru metabolizează și excretă acești compuși.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

