Sănătate

Alimente care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Alimente care nu trebuie să-ți lipsească din casă.

Există o serie de alimente pe care este bine să le ai mereu în casă, tocmai pentru că fac parte din dieta zilnică. Acestea pot fi consumate ca atare sau sunt ingrediente de bază în cele mai diverse preparate, iar înlocuirea lor cu un substitut este practic imposibilă. Mai mult, aceste alimente care nu trebuie să-ți lipsească din casă sunt dintre cele care stau la baza unei alimentații echilibrate, conform piramidei alimentare.

Lapte și derivate din lapte

Parte din meniul zilnic, lactatele sunt o componentă importantă din piramida alimentară și se regăsesc pe lista de cumpărături a fiecăruia dintre noi. Acestea oferă o varietate de nutrienți esențiali pentru sănătate, de la proteine, grăsimi, minerale, până la vitamine.

Prin conținutul mare de calciu, lactatele contribuie la menținerea oaselor sănătoase, dezvoltarea musculară și funcționarea optimă a metabolismului, în general. La fel de utile sunt și proteinele din lapte, care acoperă o bună parte din necesarul zilnic de aminoacizi esențiali.

Este de preferat să optezi pentru lapte proaspat integral, omogenizat, care provine din surse sigure și poate fi băut ca atare, fără să mai fie necesară fierberea lui. Păstrat în condiții corespunzătoarele, laptele rămâne bun pentru consum 3-4 zile.

Fructe și legume de sezon

Piramida alimentară plasează legumele și fructele pe un loc principal, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie consumate în cantități mai mari decât celelalte grupuri alimentare. O nutriție echilibrată recomandă între trei și cinci porții de legume și fructe pe zi. Este ideal să optezi mereu pentru cele care sunt în sezon, o alternativă bună fiind și cele congelate.

O altă regulă care susține o alimentație corectă este aceea de a consuma legume și fructe de culori diferite, pentru că doar așa necesarul zilnic de minerale și vitamine va fi acoperit. Dacă legumele pot fi consumate crude, sub formă de salată, fierte sau coapte, este indicat ca fructele să fie mâncare întregi, acesta fiind modul în care organismul beneficiază de toate calitățile lor.

Cele 3 cereale de bază

Cerealele sunt baza alimentației, iar trei dintre acestea sunt cele pe care este bine să le includem în dieta zilnică pentru că sunt sursa principală de carbohidrați sănătoși, cu ardere lentă, deci este necesar să le ai mereu în casă, pe lângă pâine și făină. Acestea sunt: orezul, ovăzul și porumbul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button