10 motive prin care îți voi demonstra de ce nu e bună cafeaua pe care o bei
1. Nu îți ține cafeaua în frigider
Cafeaua nu ajunge niciodată la temperatura dorită dacă boabele de cafea sunt reci.
2. Ar trebui să îți depozitezi boabele de cafea în punga în care le-ai cumpărat
Boabele pot fi ținute în punga în care le-ai cumpărat, atâta timp cât se poate închide ermetic. Nu trebuie să fie sofisticat modul de depozitare al boabelor de cafea.
3. Întotdeauna să alegi boabele de cafea în locul cafelei deja măcinate
Boabele își păstrează mai bine aroma. Măcinată, cafeaua își pierde din aromă.
4. Înainte de a intra în mai multe detalii, trebuie să știi că există două categorii principale de cafea
Există peste 6.500 de sortimente de cafea în întreaga lume. Cele mai cunoscute sortimente sunt Arabica și Robusta.
5. Există o mare diferență între boabele prăjite intens și boabele slab prăjite
Cuvintele „intens” și „slab” sunt folosite pentru a determina gustul cafelei.
6. Ar trebui să eviți cafeaua „civet”
Cafeaua „civet” nu trebuie evitată doar pentru că nu are un gust foarte bun, ci pentru că procesul de producere face rău animalelor.
7. Există motive pentru care cafeaua instant are gust rău
În primul rând este vorba despre trasabilitate, iar mai apoi cantitatea de cofeină extrasă din boabe este prea mare.
8. Laptele de soia are tendința să se coaguleze în cafea
Există două motive pentru care laptele de soia are tendința să se coaguleze în cafea: aciditatea din cafea și temperatura acesteia.
9. Nu ai nevoie de un aparat scump pentru a face o cafea bună
Ibricul este cunoscut drept cel mai bun „aparat” pentru prepararea cafelei.
10. Trebuie să știi ce arome preferi îainte de a merge să cumperi cafea
Înainte de toate, trebuie să te decizi ce anume preferi: o cafea amăruie sau o cafea prăjită.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.