Politic

Zeci de mii de locuinte si gospodarii din judetul Brasov n-au utilitati

  • logomytex.png
 

Ulterior prelucrarii fiselor privind situatia localitatilor din Brasov a rezultat ca infrastructura lasa foarte mult de dorit, aspect reclamat de toti edilii, precum si de catre parlamentarii brasoveni, care au acuzat guvernantii ca discrimineaza judetul nostru. Prefectul Aurelian Danu a oferit ieri o statistica privind deficientele sistemelor de utilitati din Brasov.
Astfel, in zona localitatilor din imprejurimile municipiului Brasov, din circa 61.500 de locuinte, peste 11.000 nu au apa potabila, iar 9.500 de case nu au curent electric. La capitolul canalizare situatia este mult mai proasta, peste 36.000 de familii nedispunand de o asemenea facilitate. Peste o treime din gospodarii nu sunt alimentate cu gaze naturale, raportul fiind si mai scazut in ceea ce priveste posesorii de posturi telefonice.
Nici in Tara Fagarasului, la sistemul de utilitati nu au acces toti cetatenii, astfel ca din aproximativ 32.000 de gospodarii peste 10.500 nu au apa curenta, 15.000 nu au canalizare, iar 9.000 nu au gaz. In ceea ce priveste electrificarea zonei, un numar de 500 de case nu au curent electric. Cea mai defavorizata la capitolul utilitati este zona Rupea. Aici 3.000 de case n-au curent electric, iar in cazul a circa 12.000 situatia este jalnica, doar o treime din case au apa potabila, 87% nu au canalizare, 80% nu au gaze naturale, iar 86% nu au telefonie.
Prefectul Danu a anuntat ca va infiinta in cadrul institutiei pe care o conduce un grup de lucru care va trebui sa se preocupe de realizarea unor proiecte pentru dezvoltarea acestor servicii. De asemenea, Danu a anuntat ca in curand va fi lansat si un proiect de construire de locuinte sociale, in colaborare cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale: Acesta va viza asigurarea de locuinte pentru tinerii ce ies din sistemele institutionalizate. Li se vor asigura si locuri de munca, in cadrul unor ferme. O posibila locatie pentru acest proiect este comuna Soars .Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button