Politic

Viorica Dăncilă, chemată la audieri din cauza comparației între unii poliicieni și autiști

 

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a făcut o comparație total neinspirată, care i-a adus numeroase critici și o vor aduce în fața Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

Audierea a fost anunțată de CNCD pentru 20 februarie, când va fi chemat și moderatorul Mihai Gâdea de la Antena 3, postul unde Dăncilă a făcut declarația în speță. Asta, cu toate că Viorica Dăncilă și-a cerut, astăzi, scuze.

CNCD a anunțat că s-a autosesizat cu privire la declaraţia premierului Viorica Dăncilă din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie, care a avut următorul conţinut: „Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”.

„Consiliul urmează să organizeze audierea doamnei Prim-ministru în data de 20 februarie. În speţă, va fi citat la audieri şi moderatorul emisiunii respective, domnul Mihai Gâdea. În urma îndeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declaraţia în speţă şi comportamentul moderatorului, din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a persoanelor cu autism”, se arată în comunicat.

Premieru a susţinut aseară, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că „şi-a pârât propria ţară” în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button