[ViDEO] USR BRAȘOV depune plângere penală pentru a stopa lucrările pe Calea Vacii din cartierul Șchei
În urma petiției depuse de locuitorii din cartierul Șchei, disperați din cauza apelor tot mai tulburi care coboară de pe versanți la fiecare ploaie, cu mâl galben și pietriș (foto 2), șuvoaiele coborând deseori în ultima vreme până în Centrul Istoric al orașului, Primăria Brașov a luat primele măsuri.
În fapt, primarul Braşovului, George Scripcaru, a convocat săptămâna trecută o şedinţă la care au participat reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), cei ai Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei, cei ai Companiei Apa. Tema principală de discuții a fost tocmai situația din Şchei, în special din zonele în pantă de pe străzile Cetinii, Traian Moşoiu sau Piatra Mare.
De asemenea, viceprimarul Barabas s-a întâlnit cu reprezentanții Gărzii de Mediu, cei de la Serviciul de Gospodărire a Apelor și Poliția Locală pentru a stabili pașii necesari pentru prevenirea, pe viitor, a situațiilor de acest gen. Ca urmare, se va merge mai des pe teren, iar în funcție de rezultatele verificărilor, se va lua decizia privind realizarea expertizei pentru întreaga zonă. Între timp, până la finalizarea studiului, este posibil să fie oprită eliberarea autorizațiilor de construcție în zona Șchei.
Pe de altă parte, membrii formațiunii politice USR Brașov intenționează să depună încă o plângere penală pentru lucrările controversate din cartierul Șchei.
Președintele filialei municipale, Codruț Bucur, a declarat vineri, într-o conferință de presă: „Sesizarea este în continuarea celei de anul trecut, în ideea că, din observațiilor noastre, lucrările pe Calea Vacii au continuat, iar efectele sunt devastatoare, cel puți pentru locuitorii din Șchei. Procesul de revărsare a mâlului se tot accentuează și există și riscul alunecărilor de teren, afectând locuințele oamenilor din zonă. Prin această plângere penală dorim să oprim definitiv lucrările de acolo, să avem garanția că nu se va mai excava, pentru că într-un an de zile în care, teoretic, nu s-a mai lucrat la proiectul de construcție, acolo ar fi trebuit să apară iarbă și solul să dea măcar semne de stabilizare. Or, efectele sunt din ce în ce mai grave, dovadă că acolo lucrările de excavare au continuat. Am luat-o gradual: am sesizat public, am sesizat Primăria, iar acum vom depune sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, astfel încât să se facă și o cercetare cu caracter penal”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.