Politic

[ViDEO] Update BRAŞOV. Vot cu scandal în Consiliul Judeţean

 

Alegerea unui nou vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pe locul lăsat liber prin demisie de Izabella Ambrus (UDMR), care a optat pentru Parlament, s-a lăsat cu scandal. Proaspătul consilier judeţean Radu Mitric (video 1), candidatul PSD pentru această funcţie, care a pierdut în favoarea Imeldei Toaso (UDMR), a contestat, în numele colegilor de partid, votul, acuzând PNL, care a susţinut-o, că a continuat „aceleaşi jocuri”. Cum cabina de vot era în spatele sălii, iar urna, în față, Mitric susţine că mai mulți consilieri ai PNL au fost văzuţi şi filmați chiar cum mergeau cu buletinul de vot deschis în așa fel încât să poată fi văzută care le este opțiunea, pentru a demonstra că au votat „pe linia partidului”. De altfel, social-democratul insistase înainte de scrutin ca urna să fie dusă în apropierea cabinei. Preşedintele CJ Adrian Veştea (PNL) i-a explicat atunci că aceasta este procedura care a fost folosită şi la învestirea noului for judeţean, în iunie 2016, şi că în zona aceea nu este suficient spaţiu.

Imediat după ce s-a anunţat rezultatul votului (20 la 14 pentru Imelda Toaso), de către preşedintele Comisiei de validare (video 3) Mitric a cerut să ia cuvântul și a declarat că „de vreme ce nu s-a respectat secretul votului, PSD își rezervă dreptul de a contesta alegerea vicepreședintelui”. Ulterior, el şi-a exprimat regretul că Adrian Veştea, preşedintele PNL Braşov, nu a înţeles, în opinia sa, că un vicepreşedinte de la PSD ar fi reprezentat „liantul” dintre formaţiunile din spectrul politic al forului deliberativ judeţean şi că ar fi putut ajuta mult judeţul, de vreme ce social-democraţii sunt la guvernare.

„Aşa cum am mai spus-o, majorităţile într-o democraţie decid şi câştigă. Am făcut alegerea vicepreşedintelui într-o şedinţă ordinară, aşa cum a dorit PSD, dar e o obişnuinţă la dumnealor să conteste”, a replicat Adrian Veştea.

Reamintim că aleşii judeţeni PSD şi PER au boicotat o şedinţă de îndată pe care fusese introdusă şi alegerea unui nou vicepreşedinte, iar la a doua, şeful administraţiei judeţene a fost cel care a propus amânarea acestui punct de pe ordinea de zi.

 Citiţi şi:

BRAŞOV. Consiliul Judeţean are un nou vicepreşedinte

BRAȘOV. Şase noi consilieri judeţeni au fost validaţi

Update BRAŞOV. Lupta PSD-PNL se ascute în Consiliul Judeţean

Update BRAȘOV. Tot fără al doilea vicepreşedinte la Consiliul Judeţean

Update BRAŞOV. Care este motivul real al boicotului PSD din Consiliul Judeţean

Update BRAŞOV. Şedinţa CJ a fost amânată

BRAȘOV. Scandal la Consiliul Județean

Update. BRAŞOV. Consilierii judeţeni PSD au boicotat şedinţa convocată de Consiliul Judeţean. De ce?!…

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button