Politic

[ViDEO] Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan dă vina doar pe Coaliția PSD-ALDE pentru nerealizarea autostrăzii BRAȘOV-COMARNIC

 
Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a întârziat circa o jumătate de oră la conferința de presă programată vineri la sediul PNL Brașov, alături de președintele filialei județene, Adrian Veștea, aruncând vina pe Guvernul PSD-ALDE, care nu și-ar fi ținut promisiunea de a construi acest culoar rutier de la București spre orașul de sub Tâmpa. 
 
Întrebat de jurnaliști ce au făcut, totuși, toate guvernele și partidele care s-au succedat la guvernare din 1990 încoace, cu orientări politice de tot felul, pentru același obiectiv rutier, Comarnic-Brașov, Siegfried Mureșan a nuanțat spunând că toţi kilometri de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani (prin țară, nu și la Comarnic-Brașov!) au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta din ultimii 10 ani. 
 
„Toţi kilometri de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta din ultimii 10 ani. În ultimii doi ani, nu numai că nu s-a început nici o lucrare, dar nu s-a depus nimic la Comisia Europeană și nici nu s-au accesat fonduri europene, deși bani există pentru infrastructură rutieră. Autostrada Comarnic-Brașov poate fi construită din fonduri europene. Este un proiect eligibil și este trecut printre cele pe infrastructură mare din perioada 2014-2020, ce pot fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. Este în rețeaua de transport european, în masterplanul propus de România și aprobat de Comisia Europeană. Nu există nici un impediment în acest sens (…) De aceea, noi, din PNL, respingem orice tentativă de construcție a acestei autostrăzi prin parteneriat public-privat sau de la bugetul de stat, fiindcă asta ar însemna construcția autostrăzilor pe banii românilor”,  a spus europarlamentarul PNL.
 
El susține că Guvernul are întârzieri privind absorbţia de fonduri europene pe mari proiecte de infrastură, din cele peste 10 miliarde de euro disponibile, absorbind doar 1,7 miliarde.
 
„De doi ani de zile, vedem efectele negative ale stagnării acestui proiect. De 30 de ani, călătorim în aceleaşi condiţii pe multe rute din România şi nu ne putem aştepta ca oamenii să câştige mai mult, să avem salarii mai mari, atâta timp cât nu avem o infrastructură competitivă. În ultimii 30 de ani, în perioadele în care la guvernare s-au aflat guverne de dreapta, s-a făcut progres. Când Ludovic Orban a fost ministru al Transporturilor timp de un an, în 2008, s-au făcut progrese pe autostrada Braşov-Sibiu, proiectul s-a blocat după aceea, s-a construit centura municipiului Piteşti. În acel an, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a construit-o, iar drumul de la Tulnici spre Focşani, a fost construit tot de ministrul Transporturilor Ludovic Orban, în 2008, şi am rămas surprins să văd cât de bine arată acel drum la 11 ani după ce a fost realizat”, este punctul de vedere al europarlamentarului.
 
Pentru aceste motive, Siegfried Mureșan consideră că actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ar trebui demis. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button