Politic

[ViDEO] Deputatul USR BRAȘOV Tudor Benga atrage atenția că PSD modifică legea pentru alegerea președintelui cu dedicație pentru Liviu Dragnea

 

USR avertizează că proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României pregătește terenul pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019 de către Liviu Dragnea.

Proiectul include mai multe modificări ce facilitează fraudarea votului, metodă de acțiune pentru care liderul PSD a primit deja o condamnare penală definitivă.

USR atrage atenția că proiectul introduce posibilitatea votului multiplu, printr-o simplă declarație. Astfel, alegătorii pot să voteze de mai multe ori, chiar dacă în sistemul informatic există dovezi că și-au exercitat deja dreptul de vot, dacă dau o declarație pe proprie răspundere că nu au mai votat.

Este o mare ipocrizie ca, după ce a respins cererile noastre repetate de a reînființa comisia specializată de cod electoral, PSD să arunce acum în circuitul legislativ un proiect foarte amplu de modificare a legilor electorale. Proiectul PSD conține prevederi ce deschid poarta fraudării scrutinului prezidențial și reprezintă un semnal serios de alarmă vis-a-vis de intențiile lui Liviu Dragnea privitor la alegerile de anul viitor”, a declarat deputatul USR Tudor Benga, membru în Comisia de Administrație Publică și coordonatorul grupului USR de reformă electorală.

Sursa citată a precizat că o dovadă clară că acest proiect este cu dedicație pentru Liviu Dragnea este interzicerea prin lege a acțiunilor de defăimare în campania electorală. Practic, viitorii contracandidați ai lui Liviu Dragnea nu vor putea să îl atace pe liderul PSD amintind despre dosarele sale penale, precum faimosul dosar Tel Drum.

În schimb, PSD vrea să ducă viitoarele campanii electorale inclusiv în școli, ceea ce este în contradicție flagrantă cu Legea Educației, care interzice activitățile politice în instituțiile de învățământ.

Mai mult, toate plângerile pe care aceste modificări le vor genera cu siguranță în campania electorală vor fi soluționate direct de Biroul Electoral Central, deciziile BEC fiind executorii, fără cale de atac. În legea actuală, plângerile se soluționează la birourile electorale județene/de sector și soluțiile pot fi contestate la Biroul Electoral Central.

Uniunea Salvați România susține modificarea legii electorale pentru a construi un sistem electoral cât mai deschis, echitabil și reprezentativ, prin introducerea votului în două tururi, reducerea pragurilor electorale și extinderea votul prin corespondență”, a încheiat Benga.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button