[ViDEO] BRAȘOV. Punctaj mai mare în acest an la finanțarea de la buget a proiectelor culturale axate pe Centenarul Marii Uniri
Celor care doresc să-și optimizeze șansele la finanțare din bugetul local a proiectelor culturale pe care doresc să le organizeze în acest an în Brașov, li se recomandă să le adapteze în așa fel încât să promoveze și Centenarul Marii Uniri.
Primăria Brașov a publicat zilele trecute Ghidul de finanțare a proiectelor culturale în 2018, în bugetul local fiind alocată suma de două milioane de lei în acest sens. La fel ca în anii precedenți, sunt programate mai multe sesiuni de depunere a proiectelor, prima fiind deja deschisă până în data de 16 martie.
„Criteriul de departajare care va conta, doar în acest an, va fi apartenența legată de Centenarul Marii Uniri. Mai sunt câteva modificări în Ghidul de finanțare legate de chestiuni care ne-au ridicat probleme anul trecut, cum ar fi modul în care vor fi întocmite proiectele. În plus, cheltuielile legate de managementul proiectelor pot fi decontate din cele proprii ale beneficiarilor. Pentru anul 2018 am menținut suma de două milioane de lei pentru finanțarea proiectelor culturale, motivat de faptul că anul trecut am cheltuit aproximativ 1,74 de milioane de lei, din cele 2 milioane de lei alocate. Nu am găsit necesar să suplimentăm suma în acest an”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.
Oricum, această sumă este dublă față de nivelul anului 2016.
O jumătate de milion pentru FIDC
O suplimentare de buget este prevăzută, însă, pentru organizarea Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană (FIDC), la Teatrul Sică Alexandrescu (TSA) Brașov, de la 425.000 de lei anul trecut, la 500.000 de lei pentru ediția din toamna anului 2018.
„Ne pregătim din timp pentru un eveniment atât de important, fiind vorba de un festival internațional. Până la vară ne dorim să fie gata calendarul, pentru a putea vinde și biletele la spectacole. Am alocat suma de 500.000 de lei pentru organizarea festivalului de teatru, bani care se vor regăsi în bugetul TSA, astfel încât să fie gestionați eficient”, a mai spus viceprimarul.
El a precizat că formatul FIDC Brașov, care se va desfășura pe parcursul a 10 zile, posibil în luna noiembrie, va fi menținut la nivelul anului trecut. Astfel, patru trupe românești și patru din străinătate vor intra în concurs, o seară va fi dedicată unui spectacol în afara concursului, susținut de actorii TSA Brașov, iar în seara de gală va fi rejucată piesa câștigătoare în anul precedent, pentru asta fiind invitați actorii Teatrului Mihai Eminescu din Republica Moldova.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.