Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Pro România nu vrea independenți în cursa electorală din 2020 pentru câștigarea primăriilor din județ

 
În prezența senatorului Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării în Guvernarea PSD, astăzi a fost inaugurat sediul filialei din Brașov a formațiunii politice Pro România unde lider este Victor Ponta.  
 
Cu ocazia conferinței de presă susținute la noul sediu, coordonatorul organizației județene, deputatul Mihai Mohaci, a anunțat că, la nivelul judeţului Brașov s-au strâns peste 15.000 de semnături pentru susţinerea candidatului independent la preşedinţie, Mircea Diaconu.
 
„Pro România va începe să joace în liga mare. (…) Avem principii, avem idei, avem dorinţa de a construi un partid care să însemne pe scena politica braşoveană un nou suflu şi un alt concept de stânga. În această precampanie, am reuşit să strângem în corturile dispuse în judeţ 15.465 de semnături. Organizaţia judeţeană are, la ora actuală, peste 850 de membri, numai la nivelul municipiului Braşov sunt aproape 450-500 de membri. Nu vrem un număr enorm de mare de membri, ci vrem calitate, specialişti pe anumite domenii de activitate”, a precizat liderul Pro România Braşov.
 
Mohaci a precizat că, în paralel cu consolidarea formaţiunii, Pro România Braşov îşi pregăteşte programul de guvernare locală pentru alegerile de anul viitor.
 
„Primul obiectiv este să ieşim onorabil din această campanie de susţinere a lui Mircea Diaconu şi să scoatem un procent semnificativ şi al doilea, să avem un program obiectiv pentru guvernarea locală şi în care să acoperim, pe lângă concepte şi idei şi viziuni a ceea ce vrem să construim în municipiul Braşov şi celelalte comunităţi din judeţ”, a declarat deputatul brașovean.
 
La rândul său, senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a arătat că rezultatul obţinut la europarlamentare de organizaţia braşoveană a fost unul bun, în condiţiile în care a fost printre cele care au reuşit un scor de peste 5%.
 
„Ne-am propus să consolidăm partidul, să facem o campanie electorală susţinută pentru candidatul independent Mircea Diaconu şi pentru viitor să pregătim structurile de partid pentru alegerile locale de anul viitor. Vrem să avem candidaţi la funcţiile de primar, la consiliile locale şi judeţene, oameni buni, şi să ducem partidul la un scor de 15-20%”, a subliniat Ţuţuianu.
 
Secretarul general al Pro România, deputatul Ion Mocioalcă, care a participat, de asemenea, la conferința de presă, a adăugat: „Nu am plecat de la PSD să menţinem scorurile mici la Pro România. Noi venim cu un bagaj de cunoştinţe, cu experienţă, cu relaţii personale (…) Nu este un secret că electoratul nostru este de stânga, care a fost, până acum, în siajul PSD. (…) Pe termen mediu, ne dorim să depăşim PSD. Sunt convins că, în 2024, când Victor Ponta îşi va anunţa candidatura la preşedinţie, atunci va fi candidatul stângii reunite”. 
 
Despre alegerile locale de anul viitor, reprezentanții Pro România au spus că își doresc să aibă proprii candidați la toate primăriile, din județul Brașov cel puțin, excluzând ideea de a susține independenți. 
 
„Vom avea candidat propriu pentru Primăria Municipiului Brașov, iar acesta obligatoriu trebuie să fie membru Pro România. De altfel, ne-am propus să avem candidați la toate primăriile din județ”, a menționat Mihai Mohaci. 
 
Sursa citată a spus că ar exista o listă cu câteva nume cu care s-ar avânta în cursa pentru Primăria Brașov, dar a refuzat să ne-o dezvăluie.  Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button