[ViDEO] BRAŞOV. Primarul George Scripcaru i-a mustrat pe consilierii judeţeni din cauza deciziilor luate la nivelul transportului în comun
Dacă tot s-a aflat „întâmplător” prin clădirea Consiliului Judeţean, după cum el însuşi a precizat, primarul municipiului Braşov a asistat joi şi la şedinţa de plen, să audă ce se mai discută, ce se mai decide. Asta după ce a socializat, mai în grup, mai abordaţi individual, cu majoritatea aleşilor judeţeni care aşteptau să înceapă şedinţa CJ.
Iar la final de sesiune, ca orice gazdă bună atunci când primeşte musafiri, cel care a prezidat şedinţa, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, i-a dat primarului cuvântul în caz că avea ceva de spus. Şi a avut…
Primarul a început cu câteva reproşuri la adresa consilierilor judeţeni. Cel puţin nouă, ca audienţă, aşa ni s-a părut.
„Nu au fost reproşuri, ci doar nişte clarificări care trebuie avute în vedere mai ales cu privire la traseele de transport public, în sensul că, în conformitate cu legislaţia actuală, la nivelul zonelor metropolitane sunt reglementări la ceea ce înseamnă traseele de transport public pentru persoane în regim organizat, iar cum cel puţin unul dintre capetele acestor trasee este deseori la Braşov, este firesc să fim consultaţi şi noi, cei din municipalitate, atunci când se iau anumite decizii”, ne-a corectat primarul, atunci când l-am întrebat de ce a ţinut să intervină după şedinţa CJ Braşov.
În timpul expunerii, Scripcaru a dezvoltat subiectul cu intenţia să fie pe înţelesul tuturor, amintind că de la 1 ianuarie 2019, conform unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), licenţele de transport pentru localităţile din Zona Metropolitană Braşov vor fi emise de Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Braşov.
„Rugămintea mea este să ţineţi cont de decizia ANRSC, pentru că altfel ne vom crea singuri probleme. Şi aşa avem probleme mari de blocaj pe ceea ce înseamnă circulaţie. De aceea, suntem în procedura de reactualizare a studiului de trafic şi a planului urbanistic general în Braşov. De asemenea, suntem într-un contract de asistenţă cu Banca Mondială pe această componentă. Toate vor avea un impact foarte important nu doar în municipiu, ci şi în judeţul Braşov. Trebuie să ne dezvoltăm pe o linie coerentă, împreună, municipalitatea şi Consiliul Judeţean. Au fost situații în care licențele de transport s-au eliberat fără ca operatorii să fie întrebați unde opresc autobuzele în Brașov, unde le curăţă sau unde au garajul, dar și fără a fi consultată Primăria Brașov. Trebuie să ne corelăm acţiunile în ceea ce priveşte transportul public de călători, să stabilim un mod de lucru şi de comunicare comun. Cred că am putea forma un grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai municipalității şi ai Consiliului Judeţean”, a explicat primarul.
O altă temă la care George Scricparu a adus precizări în plenul CJ Braşov s-a axat pe „activitatea spitalicească”.
„În 7 august, la Brașov, va avea loc prima întâlnire a grupului de lucru care pregătește proiectul spitalului regional. Va veni echipa de la Ministerul Sănătății, vor fi și reprezentanții BERD, pe care vrem să îi cooptăm în schema de finanțate a investiției. Vrem să stabilim structura noului spital, pentru a ști ce avem de făcut mai departe. Spre deosebire de alte zone în care se vor construi spitale regionale, la Brașov avem o situaţie atipică, adică o maternitate modernă și un spital clinic de copii funcțional, astfel că acestea nu ar mai trebui să se regăsească în structura noului spital. Consiliul Județean este parte în proiectul noului spital, poate cea mai importantă, și sperăm ca în 7 august să trecem de acest prim pas, stabilirea structuri spitalului”, a precizat edilul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.