Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Peste 400 de brașoveni au depus proiecte pentru finanțare prin programul Start-up nation

 

Programul Start-up națion începe să funcționeze și la Brașov, după cum ne-a asigurat deputatul PSD de Brașov Roxana Mînzatu. 

În conferința de presă susținută vineri, parlamentarul și-a exprimat oarecum dezamăgirea că au fost depuse doar aproximativ 400 de proiecte: „Sincer, mă aşteptam să fie mai multe, la gradul de dezvoltare al zonei noastre. În zilele următoare se semnează actele adiţionale prin care practic se dă drumul la implementarea proiectelor şi evident că în momentul în care firmele vor veni şi cu documentele de decont, vor primi şi banii respectivi. Finanțările s-au dat pe punctaje foarte mari, mai apropiate de 100, astfel că este de așteptat ca proiectele să se încadreze în domeniul producției, al dezvoltării de soft și pe  industrii creative”.

Roxana Mînzatu a adăugat că o parte din banii pentru programul Start-up sunt în urma accesării de fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU). 

„Ministerul pentru Antreprenoriat are deja proiectul aprobat, cu o valoare de 100 milioane euro. Din aceştia se vor finanţa mai ales proiectele din mediul urban, mai puţin cele din regiunea Bucureşti-Ilfov. Restul proiectelor vor fi suportate de bugetul de stat al României. În același timp, firmele pot apela la credite punte, întrucât sunt trei bănci care le pot acorda”, a explicat parlamentarul social-democrat. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button