[ViDEO] BRAŞOV. Marius Dunca: „22 de milioane de euro ar fi suficienţi pentru a termina aeroportul, în doi ani”
Candidat pe lista social-democraţilor la Consiliul Judeţean Braşov, Marius Dunca a avansat azi, la conferinţa de presă susţinută împreună cu senatorul Viorel Chiriac la sediul PSD Braşov, o altă abordare cu privire la construirea Aeroportului.
Cu hărţi, documente şi tabele matematice pe masă, Dunca a arătat că obiectivul din Ghimbav ar putea fi realizat în maxim doi ani, cu costuri mult reduse faţă cele vehiculate până acum de unii contracandidaţi, mai ales din PNL, dar doar după clarificarea situaţiei juridice a terenului.
„PNL ar trebui să-şi ceară scuze public în privinţa aeroportului, ca şi a spitalului. Nici măcar acum nu încetează cu minciunile, în încercarea de a induce braşovenii în eroare. Nimeni nu va investi într-un obiectiv, dacă nu există un drept de proprietate asupra terenului, nici Consiliul Judeţean, nici Primăria Braşov. Curtea de Conturi le va cere socoteala dacă fac o greşeală aici. Întotdeauna, ei au inaugurat doar, dar pentru obţinerea aprobărilor pentru realizarea proiectului nu s-au făcut demersuri. Nici măcar adresă la ROMATSA nu s-a făcut, iar fără acordul celor de acolo nu poţi să conştruieşti un aeroport. Ei spun ce şi cum trebuie să faci, în ce ordine”, aşa şi-a început Dunca expunerea.
Sursa citată a dat, însă, asigurări, că PSD sprijină orice demers, privat sau public, de construire a aeroportului, şi care va trebui să devină o prioritate a administraţiei judeţene: „În caz contrar, pierdem investitori, chiar şi pe cei pe care îi aveam în aşteptare. Sunt foarte mulţi investitori interesaţi de acest aeroport, pentru că Braşovul are un potenţial uriaş. Dacă vor să facă, asa cum a fost şi cu patinoarul, să ajungă la alte costuri decât cele din realitate, este o altă poveste. Adică, acolo s-a făcut cu 12 milioane de euro, în loc de 4 milioane de euro. Poate că vor să facă aeroportul cu 100 de milioane. Aud ca iar se avanseaza nişte sume şi se ceartă prin plenul Consiliului Judeţean, ca e cu TVA sau fără”.
La acest punct, al costurilor, Dunca a venit cu propriile calcule şi cifre, după ce s-a documentat, după cum ne-a spus, din proiectele altor aeroporturi din ţară: „Vă spun eu cât ar mai trebui investit: 22 de milioane de euro – pentru terminal, turn, terminal auto, uzina electrică, centrală termică, gospodărie apă, staţie pompare, drum şi parcare, la care se adaugă balizajul şi canalizarea. Aici nu sunt incluse echipamente pentru pompieri, ambulanţă, deszăpezire, tractoare de tras aeronave, benzi de bagaje şi scară de pasageri. Unele servicii ar putea fi externalizate”, a enumerat Marius Dunca.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.